“Για άλλους το επίδομα σίτισης και για άλλους τα πεντάστερα”

Συνεχίζοντας την τακτική της φουλ επίθεση εναντίον της κυβέρνησης το Ποτάμι με το μόλις η κυβέρνηση πέρασε την τροπολογία για το ταξίδι στην Πάρο προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης, η οποία κάνει λόγο ότι υπάρχουν χρήματα για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως: “Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν :“Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου”. Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους”.
Για το ίδιο θέμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Γιώργος Αμυράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής: “Είναι στενάχωρο να βλέπεις μια κυβέρνηση καλοκαιριάτικα να περνάει νόμους μόνο και μόνο για να βάλει την κουστωδία του πρωθυπουργού σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Πάρο. Βέβαια είπα Πάρο θα σας έλεγα λοιπόν αγαπητοί της αυλής του πρωθυπουργού να πάτε και στην Αντίπαρο απέναντι είναι ωραία. Αλλά τι λέω εκεί δεν έχει πεντάστερα”.
Οι εξαγγελίες
Φυσικά το Ποτάμι ασχολήθηκε και με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε σε όσους έκοψε το ΕΚΑΣ: «Ο Πρωθυπουργός μπορεί να εμφανίζεται όλο και λιγότερο στις συζητήσεις στην αίθουσα της ολομέλειας τελευταία, αλλά έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στους προαύλιους χώρους. Μετά το προχθεσινό σουαρέ στον κήπο με τις περί συνταγματικής αναθεώρησης ανακοινώσεις, σήμερα είχαμε νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος. Εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας την ανάσχεση της ανεργίας μέσα από την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για ανέργους. Θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι οι άνεργοι αναζητούν δουλειά – όχι καλύτερες σχέσεις με το ταμείο ανεργίας. Οι άνεργοι ελπίζουν το 2017 να δουλεύουν και δεν δελεάζονται από την προοπτική να εξακολουθούν μέχρι τότε να είναι άνεργοι ώστε να απολαύσουν τα δωρεάν εισιτήρια που τους υποσχέθηκε εν μέσω θέρους ο κ. Τσίπρας.
Μόνο κοινωνική αναλγησία μπορεί να χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου έκοψε το ΕΚΑΣ σε 160,000 συνταξιούχους, να καυχηθεί για την ασφαλιστική της μεταρρύθμιση. Προφανώς εννοεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε την περικοπή και των επικουρικών από τον Σεπτέμβρη. Ας μην καυχιέται, επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ότι μόνο με τον ΑΜΚΑ θα έχουν όλοι πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας: Πρόσβαση υπάρχει και σήμερα, αλλά εκείνο που δεν λέει η κυβέρνηση είναι ότι και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη από 10% ως 25%.
Όσο για τον ΕΟΠΥΥ, το μόνο που δεν είπε είναι πότε σκοπεύει να πληρώσει όσους περιμένουν εδώ και μήνες. Μάλλον θα περιμένουν να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των φακέλων που ανακοίνωσε. Όσο για τις νέες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις, τις ακούμε με ενδιαφέρον. Εν τω μεταξύ, τι έχει να πει η κυβέρνηση για όσους ήδη σήμερα απολύονται κατά εκατοντάδες; Ή οι κόκκινες γραμμές θα ισχύσουν αφού θα έχει απολυθεί κι ο τελευταίος εργαζόμενος;»
Ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες επαφές μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως στην προσπάθεια προετοιμασίας του πρώτου ραντεβού μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη, αλλά και την εξεύρεση κοινών τόπων στην προσπάθεια για τη δρομολόγηση διαδικασιών ενόψει της ανάδειξης νέου επικεφαλής από τη βάση. Τις δύο πλευρές εξακολουθούν να χωρίζουν αρκετά σημαντικές διαφορές, ωστόσο πληροφορίες τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το Ποτάμι αναγνωρίζουν την πίεση που υπάρχει κυρίως σε επίπεδο βάσης για προώθηση των διαδικασιών. Φυσικά, πιθανές πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν αυτό τον σχεδιασμό, ωστόσο πιο σημαντικό για τις δύο πλευρές κρίνεται η μεταξύ τους συμφωνία επί της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα