“Ετοιμάζεται για νέο ρεσιτάλ αναξιοπιστίας”

Όσο πλησιάζουμε προς την ΔΕΘ, τόσο και εντείνει τις επιθέσεις της η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης. Έτσι ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό παραθέτοντας έξι ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει κατά τη Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας πριν ανέβει στην Θεσσαλονίκη.
«Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι ο Τσίπρας έχει αρχίσει να ετοιμάζεται πριν ξεκινήσει την επιστροφή του στον τόπο του εγκλήματος. Πριν πάει εκεί οφείλει να δώσει στους Έλληνες τις απαντήσεις που τους οφείλει:
1. Τι έγινε το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα;
2. Υπάρχει έστω και μια δέσμευση που να τήρησε ο Τσίπρας;
3. Τι απαντά στους πιο αδύναμους για την περικοπή του ΕΚΑΣ;
4. Τι απαντά σε αυτούς που τους μιλούσε γι κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;
5. Τι απαντά σε αυτούς που δεν βρίσκουν κρεβάτι στα νοσοκομεία;
6. Τι έχει να πει για τη βεβήλωση ναών από αγνώστους;
«Ο κ. Τσιπρας είναι φορτωμένος με βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας άρα ότι και να πει στη ΔΕΘ είναι βέβαιο ότι δεν θα το κάνει», κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.
Όσο για το τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία υποσχεσιολόγια και κανένα «θα». «Θα αποδειχθεί ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση», προσέθεσε. Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. απέφυγε να πει ξεκάθαρα αν θα γίνει πολύ συγκεκριμένος ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα του ΕΚΑΣ και του ΕΝΦΙΑ, αποκλείοντας απλά το ενδεχόμενο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ να τάξει πράγματα.
Για τις καταγγελίες
Με αφορμή τις καταγγελίες για την ανάθεση σίτισης σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «κατέρρευσε για μια ακόμη φορά ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», προσθέτοντας ότι «δεν έχει σημασία από ποιον αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο». Μάλιστα, προανήγγειλε και άλλη κίνηση από πλευράς της Ν.Δ. για την υπόθεση λέγοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα καταθέσει Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων καθώς, όπως είπε «οι διακηρύξεις περί ανθρωπισμού εξελίχθηκαν σε υποθέσεις οικογενειακού πλουτισμού».
Όσον αφορά στην τραγωδία της Αίγινας, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «υπάρχουν τρεις σκοτεινές ώρες απραξίας. Μας προβληματίζει η σπουδή των δηλώσεων Δρίτσα που μπήκε στην ουσία της υπόθεσης πριν ξεκαθαριστεί η εικόνα».
Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος έκανε επίθεση στον Γιάννη Μιχελάκη, χωρίς να τον κατονομάσει: «Οι αστειότητες δεν ακυρώνουν την πραγματικότητα ότι η Ν.Δ. είναι ενωμένη σαν μια γροθιά, και με πρωτόγνωρα ποσοστά συσπείρωσης. Κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην πορεία της Ν.Δ. να χτίσει τις σχέσεις της με την κοινωνία όταν μάλιστα η απήχηση των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία είναι μη ανιχνεύσιμη».

Για τον ΟΑΣΘ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε πρωτοβουλία για το ζήτημα του ΟΑΣΘ και o υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, ο πρώην αρμόδιος υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης, Βασιλική Ευταξά, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων του Οργανισμού. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους βουλευτές και πολιτευτές της Α’ και Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης στα νέα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. αναφέρεται σχετικά με το θέμα: «Στις συναντήσεις επισημάνθηκαν οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της επιχειρηματολογίας του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη, ο οποίος για 18 μήνες αρνείται ακόμα και τη συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της πόλης.
Σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία δείχνει έλλειψη σχεδίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της συμπρωτεύουσας, η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, με διάλογο, κοινωνική ευαισθησία και συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων μερών, αντιμετώπισε τόσο τις ανάγκες μετακίνησης των Θεσσαλονικέων, όσο και τον εξορθολογισμό του ΟΑΣΘ.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και επιτέλους να βρει μία λύση, που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να εξυπηρετεί τους Θεσσαλονικείς».
Νέα πρόσωπα
Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σήμερα ήταν στην Ζάκυνθο επιχείρησε λίφτινγκ στο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Δίπλα στον Γιώργο Κουμουτσάκο τοποθέτησε δύο ακόμη πρόσωπα, τον Κώστα Κυρανάκη και τη Σοφία Ζαχαράκη.
Ο 29χρονος Κυρανάκης που γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο έχει εκλεγεί πρόεδρος στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Διατηρεί δική του ατομική επιχείρηση στον τομέα του διαδικτύου και έχει τελειώσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στρατηγική Επικοινωνία στο Deree και το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, ενώ η Σοφία Ζαχαράκη είναι από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα