Εύκολα, με ιστορική νίκη και πάλι κορυφή ο ΠΑΟΚ

Μετά από έναν… υγιεινό περίπατο στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Περισσότερο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, στην αναμέτρηση με την οποία «έπεσε η αυλαία» της 21ης αγωνιστικής στη Super League, νίκησε την ΑΕΛ με 3-0. Έτσι, οι «ασπρόμαυροι», εκτός από την κατάκτηση των τριών πόντων, πανηγύρισαν και ένα ιστορικό επίτευγμα. Την ένατη διαδοχική νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο αγώνας ήταν «παράσταση για ένα ρόλο». Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι και δεν άφησαν περιθώριο για ελπίδα θετικού αποτελέσματος στους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι, στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν -ανήμποροι να αντιδράσουν- «θεατές». Σε όλο το παιχνίδι έκαναν 3 τελικές με τη μια από αυτές στην εστία, ενώ η κατοχή μπάλας ήταν 68-32% υπέρ των γηπεδούχων. Το σκορ «άνοιξε» στο 12ο λεπτό. Η άμυνα της ΑΕΛ είχε πάει… βόλτα και ο Σάκχοφ δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει την μπάλα στην κενή εστία.

Περίπου με τον ίδιο τρόπο έγινε και το 2-0. Η διαφορά είναι πως ο Βαρέλα χρησιμοποίησε το κεφάλι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Πρίγιοβιτς (48′). Το εύρος του σκορ, σε συνδυασμό με την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν, είναι κολακευτικό για τους «βυσσινί». Αν οι παίκτες του δικεφάλου ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ο δείκτης θα είχε ανέβει αρκετά.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 49 βαθμούς και προπορεύεται δύο πόντους από την ΑΕΚ και εννέα (βάση της απόφασης για τιμωρία) του τρίτου Ολυμπιακού. Ενώ, η ΑΕΛ παραμένει στη 12η θέση με 22 βαθμούς.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα