Η εικονική πραγματικότητα του Κοντονή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε και πάλι σήμερα – κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος – την άποψη ότι καθυστέρησε η έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή σε δίκη των Βαγγ. Μαρινάκη, Γ. Σπανού, Γ. Κομπότη και άλλων 25 ατόμων. Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα. Είναι ανενημέρωτος, έχει κάποιο ζήτημα με τις προσθαφαιρέσεις ημερομηνιών ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Κατά την τοποθέτηση του ο υπουργός (μεταξύ άλλων) ανέφερε: «[…] Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε όλα. Υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο όταν ένα βούλευμα κάνει να εκδοθεί πάνω από ένα χρόνο από όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέδωσε την πρόταση. Το κρίσιμο βούλευμα περίμενε η κοινωνία πάνω από 13 μήνες. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές της Δικαιοσύνης. Πρωτόγνωρο να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Αποφάσεις δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το ανέλεγκτο της δικαστικής κρίσης […]».

Η επιμονή του κυρίου Κοντονή στον ισχυρισμό περί καθυστέρησης, από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, έκδοσης του βουλεύματος είναι ακατανόητη. Διότι, ανατρέπεται από τα γεγονότα. Τα οποία, φαντάζει απίθανο να μη γνώριζε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Όπως είχε αποκαλύψει η «Α», στις 27/11, «όχι μόνο δεν υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος αλλά τουναντίον αυτό εκδόθηκε εντός πέντε (5) μηνών, αντί εννέα (9) που προβλέπει η σχετική εγκύκλιος». Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα, εδώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα