Νέα γκάφα ολκής ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο-συνομιλητή των «Γκρίζων Λύκων»

Από το ένα ατόπημα στο άλλο πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από τις περιπτώσεις των Σαμπιχά Σουλεϊμάν και Δημήτρη Χριστόπουλου μείζον θέμα προέκυψε και με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ονόματι Αχμέτ Κουρτ, ο οποίος τελικώς αναγκάστηκε σε παραίτηση. Στη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε από τον «Ριζοσπάστη» ο κ. Κουρτ (αριστερά) εμφανίζεται δίπλα στον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Για όσους δεν τον ξέρουν, είναι ο εθνικιστής ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων».

O Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στην Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας ως παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Στον κ. Κουρτ είχε αναφερθεί και το «Έθνος», το οποίο ανέφερε πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα, «είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα