“Νομιμοποιείται 100% η ακροδεξιά στην Ευρώπη”

Στα όσα έχουν συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη και τον διπλωματικό “πόλεμο” Ολλανδίας – Τουρκίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Κόκκινο και εξέφρασε την εκτίμησή του  πως “αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη με την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία αποτελεί «100% νομιμοποίηση της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας” , υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως Γερμανία και Ολλανδία έπεσαν στην παγίδα του Tούρκου Προέδρου. 

Ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι ο Eρντογάν προώθησε με πείσμα και επιθετικότητα αυτές τις προεκλογικές συγκεντρώσεις με απώτερο στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα, ώστε «να συσπειρώσει στο εσωτερικό της χώρας του τους οπαδούς του, ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου».

«Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι μόνο το 40% τασσόταν υπέρ του “ναι” στη συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί, ενώ 60% έλεγε “όχι”. Τώρα, αναγκάστηκε ακόμη και η αντιπολίτευση να υποστηρίζει την τουρκική κυβέρνηση, λόγω του «πατριωτικού» κλίματος που δημιουργήθηκε.Ήταν το μοναδικό “χαρτί” που μπορούσε να παίξει ο Eρντογάν.

Δεν ξέρουμε πόσο αυτό θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις. Σίγουρα καλό του κάνουν αυτές οι κινήσεις.Είναι πραγματικά λυπηρές, αλλά έχουν ημερομηνία λήξεως, τις εκλογές στην Ολλανδία.

Και εκεί για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς οξύνθηκαν τα πράγματα» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία, μοναδικός κερδισμένος είναι ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας, Γκεερτ Βίλντερς διότι, όπως είπε, «έχει καταφέρει να μετατοπίσει όλο το πολιτικό φάσμα της Ολλανδίας προς τα δεξιά και να κάνει κεντρικό, σχεδόν αποκλειστικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης την στάση απέναντι στο Ισλάμ».

«Επέβαλε τη δική του πολιτική ατζέντα.

Οι δημοσκοπικές εκτιμήσεις ίσως δεν απεικονίζουν την πραγματική εικόνα, καθώς πολλοί ντρέπονται να δηλώσουν ότι είναι οπαδοί του Bίλντερς. Πολιτικά έχει ήδη κερδίσει το παιχνίδι.

Η Ολλανδία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, οι περισσότεροι είναι καλά ενσωματωμένοι στην κοινωνία, δεν υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις. Η ανεργία είναι χαμηλά, πέρυσι υπήρχε ανάπτυξη, έχει ξεπεράσει την κρίση.

Ο Ρούτε έπρεπε να είχε κάνει κοινωνικές παροχές που είχε υποσχεθεί». Αντί να συζητούν πώς θα επαναφέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα, ώστε να αποθαρρυνθούν οι εξτρεμιστές και να ελαττωθεί ο ευρωσκεπτικισμός, τώρα συζητάμε για το Ισλάμ.

Είναι τραγικό.Αν γίνει το ίδιο και στη Γαλλία και τη Γερμανία … τότε χαθήκαμε, αυτό σημαίνει νερό στο μύλο των εξτρεμιστών.
Συζητάμε γι’ αυτούς αντί να συζητάμε για την Ευρώπη» κατέληξε ο κ. Κούλογλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα