Οι δεσμεύσεις Τσίπρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Επιχειρηματικό κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου ο Αλέξης Τσίπρας. «Καταθέτω ανοιχτή και ειλικρινή πρόσκληση για συστράτευση. Συστράτευση, στον αγώνα για τη βήμα προς βήμα ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Και συνεργασία για την άμεση αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πως «σας καλούμε να επενδύσετε στην ανάπτυξη, στη παραγωγική ανασυγκρότηση, στη καινοτομία και στην ποιότητα, δημιουργώντας σταθερές θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και αξιοπρεπών και δίκαιων αμοιβών, με σεβασμό στην εργατική, περιβαλλοντική και φορολογική νομοθεσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε για την άμεση προώθηση των τριών βασικών, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος:
– Για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος: για ένα απλό, διαφανές, σταθερό, δίκαιο και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας και φορολογίας για τον ιδιωτικό τομέα.
– Για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης: για μια αντιγραφειοκρατική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, αποκεντρωμένη και φιλική προς τον πολίτη και την παραγωγική ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Απογαλακτισμένη από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία.
– Για το άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ της διαπλοκής, με σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία και μια πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως λειτουργική και θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας έκανε στους πλειστηριασμούς ακινήτων όπου από το βήμα του συνεδρίου ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας (έγινε λίγο αργότερα) για έναν επιπλέον χρόνο παράτασης της απαγόρευσης
«Το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται με συσκέψεις ούτε με παρακλήσεις στην τρόικα, απλά να πάει λίγους μήνες πίσω. Οι πλειστηριασμοί είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Και επειδή όσο η κυβέρνηση παίζει αυτό το γνώριμο παιχνιδάκι της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα, μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων περνά ήδη σε χέρια κερδοσκόπων, εμείς θέλουμε σήμερα να θέσουμε το πραγματικό πρόβλημα και να ζητήσουμε μια ξεκάθαρη και άμεση λύση. Και λύση δε μπορεί παρά να είναι η νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Σας ανακοινώνω, λοιπόν, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε και καταθέτει σήμερα στη Βουλή τροπολογία- ασπίδα προστασίας των πολιτών από τη κερδοσκοπική επίθεση που ετοιμάζουν τα διεθνή κοράκια στη πρώτη κατοικία» είπε χαρακτηριστικά.
Η τροπολογία αυτή έχει δύο σκέλη.
– Το Πρώτο αφορά τη προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.
– Και το δεύτερο, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών.

«Και εδώ να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να σταματήσουν το κρυφτούλι με τη τρόικα» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες, οφείλει σήμερα, να τους προστατεύσει από   τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα