“Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές για να ξανάρθουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα”

Ασπίδα στον Προκόπη Παυλόπουλο ύψωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνοντας ότι “ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως οπαδό της δραχμής. Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για συμφέροντα που ποντάρουν στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης και σε πρόωρες εκλογές.

«Έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος είναι γνωστός για τις απόψεις του, διότι προέρχεται από τον πολιτικό στίβο και από το χώρο της ΝΔ ως οπαδό της δραχμής» είπε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν θέλουν την οπισθοδρόμηση, την αναμπουμπούλα και τις πρόωρες εκλογές «απλώς για να ξανάρθουν στα πράγματα η οικογένεια Μητσοτάκη, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και αυτοί που μας οδήγησαν σ’ αυτό το μαύρο χάλι».

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είπε ότι η συμφωνία, κατά τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, υπάρχει ήδη κατά 95%, κατά την Κομισιόν κατά 99% και τόνισε οι δυσκολίες που οδηγούν στις καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής να ενεργοποιείται και στην περίπτωση που οι αποκλίσεις στα δημοσιονομικά θα είναι επί τα βελτίω.

«Ο δεύτερος λόγος που αν δεν κλείσουμε τη Δευτέρα 9 Μαΐου και χρειαστεί ίσως να πάμε μια δύο βδομάδες αργότερα είναι ακόμη γιατί οι δανειστές δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για την ελάφρυνση του χρέους» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι για πρώτη μπαίνει στο τραπέζι της συμφωνίας το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα