ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ: Δεν έτυχε, πέτυχε…

Χρονιά-σταθμός το 2017 καθώς η αύξηση του ενεργητικού των υπό διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων της «εκτοξεύτηκε» στο +60%

Σε μία περίοδο που τα επενδυτικά σχέδια μικρών και μεγάλων κεφαλαιούχων δεν ευνοούνται ούτε στο ελάχιστο, το γεγονός ότι η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ κατάφερε τη χρονιά που μόλις έφυγε να «γράψει» το εμφατικό +60% στην αύξηση του ενεργητικού των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων της, μόνο ως υπόδειγμα επαγγελματικής διαχείρισης και καλής διασποράς των επενδύσεων για όλους τους τύπους επενδυτών μπορεί να λογίζεται.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Άνω του μισού δισεκατομμυρίου, στα 558 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκε στο τέλος του 2017 το ενεργητικό των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, την ίδια ώρα που το συνολικό ενεργητικό της ελληνικής αγοράς Α/Κ παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των Α/Κ της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ σημείωσε θετικές αποδόσεις το 2017, με την κορυφαία ετήσια απόδοση να έχει καταγράψει το «Πειραιώς Α/Κ Ομολόγων Εσωτερικού» με απόδοση 35,44%. Στη λίστα με τις υψηλές αποδόσεις συμπεριλαμβάνονται το «Πειραιώς Α/Κ Μικτό Εσωτερικού» με απόδοση +29,27% και το «Πειραιώς Α/Κ Δυναμικών Επιχειρήσεων Μετοχικό Εσωτερικού» με απόδοση +28,69%.

Διεύρυνση πελατολογίου και διακρίσεις

Τη χρονιά που πέρασε, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ πέτυχε να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην απαιτητική αγορά των θεσμικών επενδυτών, μέσω της διεύρυνσης του πελατολογίου της και της αύξησης του ενεργητικού των υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων, τα οποία διαμορφώθηκαν στο τέλος του έτους στα 580 εκατ. ευρώ. Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι όλα τα θεσμικά χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται η εταιρεία σημείωσαν θετικές απόλυτες αποδόσεις, καθώς επίσης και σημαντικές υπεραποδόσεις σε σχέση με τους δείκτες αναφοράς τους. Τέλος, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιτυχημένη ημερίδα με θέμα συζήτησης τη διαχείριση αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων, στην οποία έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 130 εξειδικευμένα στελέχη του χώρου.

Σε επίπεδο διακρίσεων, τώρα, το 2017 ήταν άλλο ένα δωδεκάμηνο στο οποίο η Πειραιώς Asset Management επιβραβεύτηκε αρκετές φορές είτε ως εταιρικό σχήμα είτε/και ως στελεχιακό δυναμικό, αναφορικά πάντα με τις αποδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που διαχειρίζεται. Συγκεκριμένα, τα Α/Κ της ΑΕΔΑΚ της Τράπεζας Πειραιώς κατέκτησαν υψηλές διακρίσεις από διεθνείς οίκους αξιολόγησης επενδυτικών προϊόντων (Morningstar RatingTM), ενώ βραβεία απονεμήθηκαν στους διαχειριστές επενδύσεων (Fund Managers’ Awards 2017 – Διοργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων).

Το… ταμείο

Κάνοντας «ταμείο» σε όλα τα παραπάνω, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Και προφανώς τα καλά αποτελέσματα δεν έτυχαν αλλά… πέτυχαν, όπως έλεγε το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν. Πρόκειται για μία επιτυχία που, όπως λένε οι άνθρωποι της εταιρείας, προήλθε από την αποτελεσματική στρατηγική που εφαρμόζεται με συνέπεια στην ΑΕΔΑΚ και η οποία αφορά στην επίτευξη εξαιρετικών αποδόσεων στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, στην παροχή υπηρεσιών υψηλής αξίας στους πελάτες της αλλά και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και των υποδομών της.

Όσο για τους στόχους που έχουν τεθεί προς επίτευξη τη χρονιά που ήδη διανύουμε, από τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας όπου εδρεύει το αρχηγείο της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ λένε ότι προέχει η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και η εδραίωση της θέσης της στην ελληνική αγορά επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίων.

ΜΕ «ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ» 28 ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 1,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 22.000 ΠΕΛΑΤΕΣ, Η 100% ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα