“Πλασάρει τον συμβιβασμό ως επανάσταση”

Το ένα καρφί πίσω από το άλλο περιελάμβανε η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον χαιρετισμό του στο μνημείο Μπελογιάννη προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, που παραβρέθηκαν κι εμφανίστηκαν με κόκκινα γαρύφαλλα στο πέτο των σακακιών τους.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε πως “ο Μπελογιάννης ζει γιατί το κίνημα που τον έθρεψε και τον διαπαιδαγώγησε, ζει και αναπτύσσεται”. Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για “ριψάσπιδες” του κινήματος οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να εμφανίσουν τον εαυτό τους “ως συνεχιστές της εαμικής παράδοσης και των ταξικών αγώνων. Να φανούν συνεχιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ”.

Για να κάνει ένα βήμα παραπάνω: “Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αγώνες και να πλασάρουν τον συμβιβασμό ως επανάσταση. Όσοι έριξαν το ανάθεμα στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ου αιώνα, απαρνήθηκαν τη σοσιαλιστική προοπτική, συνθηκολογούν με τον καπιταλισμό και σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο λαό, στο όνομα του ρεαλισμού της υποταγής και του αρνητικού συσχετισμού, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο της διάψευση των υποσχέσεων, τον ευτελισμό των προσδοκιών.”

Επίσης σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, αφού αναφέρθηκε στη δράση του εαμικού κινήματος, του ΕΛΑΣ αλλά και του ΔΣΕ, ότι αυτό που δείχνει ο Νίκος Μπελογιάννης με τη θυσία του είναι το “να μην υποτάσσεσαι”.

Μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον χώρο του μνημείου του Νίκου Μπελογιάννη στη γενέτειρά του στην Αμαλιάδα, ενόψει των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης.

Από νωρίς έφθασαν οι προσυγκεντρώσεις με συνθήματα και πανό και παρατάχθηκαν στο χώρο.

Στα πανό που κρατούσαν ανέφεραν: «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες, μπροστάρηδες στον αγώνα και σήμερα για τη λαϊκή εξουσία – το σοσιαλισμό», «Το ΚΚΕ δήλωση μετανοίας στον ιμπεριαλισμό δεν υπογράφει», «Τιμή στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, τιμή σε όλους τους αγωνιστές που πάλεψαν για τα δίκια του λαού, της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό».

Το Μουσείο θα φιλοξενεί πλήθος υλικών που προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ. Μέρος του υλικού αυτού, μάλιστα, έχει ήδη εκτεθεί στην Αμαλιάδα, σε ειδική έκθεση που είχε οργανώσει το ΚΚΕ το 2015.

Ανέκδοτο

Πάντως το ΚΚΕ δεν έμεινε μόνο στα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας στην εκδήλωση στην Αμαλιάδα, αλλά εξέδωσε και ανακοίνωση στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα ψηφίσει τον εργασιακό μεσαίωνα, χαρακτηρίζοντας τη ρήση του πρωθυπουργού ως σύντομο ανέκδοτο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι “δεν ψηφίζει εργασιακό μεσαίωνα” θα μπορούσε να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών, αφού αυτόν τον μεσαίωνα εφαρμόζει εδώ και δυο χρόνια ως κυβέρνηση. Όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανένα νόμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, των απωλειών σε κοινωνικά-ασφαλιστικά δικαιώματα, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κα, αλλά έχει κάνει αυτούς τους νόμους ακόμα χειρότερους. Όσο δε για το “κοινωνικό κεκτημένο” της ΕΕ, είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, αφού με βάση αυτό το “κεκτημένο” σφαγιάζονται τα εργατικά δικαιώματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο κ. Τσίπρας αναζητά άλλοθι για το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να προετοιμάσουν τη δική τους απάντηση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα