Ποιος ΠΑΟΚ; Η Αστάνα!

Η εδώ και χρόνια φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι ότι πρώτα γίνονται οι ενέργειες για να εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα και μετά υπάρχει συλλογισμός για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ωστόσο, η φετινή χρονιά είναι λίγο ιδιόμορφη.

Ο Ολυμπιακός παίζει σε ένα θεσμό που είναι φαβορί για την πρωτιά και όχι αουτσάιντερ για τη δεύτερη θέση και αυτός ο θεσμός διεξάγεται ημέρα Πέμπτη. Αυτό σημαίνει πως ως σύλλογος οφείλει να πάρει τα ευρωπαϊκά ματς και να προκριθεί και ως ποδοσφαιρικός οργανισμός να είναι πανέτοιμος την Κυριακή ή τη Δευτέρα να ανταποκρίνεται στην ελληνική πραγματικότητα χωρίς ουσιαστική αποκατάσταση.

Είναι, λοιπόν, πρωτοφανές, αλλά ναι, αυτή τη στιγμή και παρά το ότι μιλάμε για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό αν ο ΠΑΟΚ κλέψει βαθμούς στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική, στον Ολυμπιακό σκέφτονται μόνο το ματς με την Αστάνα την Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πάουλο Μπέντο θεωρεί ότι η βαθμοθηρία στον ευρωπαϊκό όμιλο είναι πιο σημαντική απ’ ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα με 25 ακόμη αγωνιστικές στο καλεντάρι. Υπάρχει συνεχής βιντεοθεραπεία με εικόνες από την Αστάνα, καμία διάθεση να μείνουν παίκτες εκτός αγώνα για να είναι έτοιμοι την Κυριακή και καμία οδηγία για γρήγορα γκολ την Πέμπτη προκειμένου να γίνει συντήρηση δυνάμεων, παρά μόνο συστάσεις για υπομονή στο παιχνίδι μέχρι να έρθει το γκολ και να μη γίνουν τα λάθη που εμφανίστηκαν με τον ΑΠΟΕΛ και αντί για γρήγορο 1-0 έγινε το αντίθετο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα