Πολιτικές εξελίξεις βλέπει ο Λεβέντης

Τον Ιούνιο οριοθετεί αυτήν τη φορά ο Βασίλης Λεβέντης ως μήνα πολιτικών εξελίξεων, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο κ. Λεβέντης, καθώς όπως δήλωσε «και την αξιολόγηση να πάρει η κυβέρνησημ τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δηλαδή, θα κόβει από τους νησιώτες για να δώσει στους ηπειρώτες. Αυτός ο κοινωνικός εμφύλιος δεν έχει τέλος».

Ο Βασίλης Λεβέντης προέβλεψε, επίσης, ότι «αν τα πράγματα πάνε έτσι, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 5% και θα καταρρεύσει». Ο πρόεδρος της ΕΚ αναφέρθηκε επίσης και στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν σε μια οικονομία αφαιρείς τις δαπάνες, τότε επιτυγχάνεται θετικό πρόσημο. Αφού έχει πλεόνασμα η ελληνική οικονομία, γιατί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους ιδιώτες; Εδώ έχουμε στάση πληρωμών. Γιατί τότε κρατά αυτήν τη στάση η κυβέρνηση; Δίνει το πλεόνασμα στους Γερμανούς; Δεν νομίζω».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολίασε και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία εκτιμώντας πως «η Ευρώπη πάει προς το κέντρο μετά και τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής στη Γαλλία». Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως υπάρχει άμυνα κατά των φασιστών, συνεπώς δεν θα καταφέρει η Μαρί Λεπέν να κερδίσει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον Εμμανουέλ Μακρόν να δείχνει το απόλυτο φαβορί ως ο επόμενος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα