Σαρώνει στις μεταγραφές η Φώφη

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των χειμερινών μεταγραφών στο ποδόσφαιρο. Όμως όπως φαίνεται στις μεταγραφές πρωταγωνιστεί η Φώφη Γεννηματά και όχι οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Έτσι μετά την συμπόρευση με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκε τον Ιλχάν Αχμέτ, λίγο μετά την αποχώρηση του από το Ποτάμι. Ο κ. Αχμέτ αφού απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τις απαραίτητες επιστολές πήγε στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή κρατώντας ένα πακέτο με σουτζουκ λουκούμ. Εκεί τον υποδέχθηκαν η Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησής του.
«Πεποίθησή μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία», τονίζει.
Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση. «Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου», καταλήγει.
Ο επόμενος στόχος της κ. Γεννηματά είναι να πείσει την Κατερίνα Μάρκου να ενταχθεί στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , ενώ το ίδιο γίνεται και με τον προσφάτως αποχωρήσαντα από τη Ένωση Κεντρώων, τον κ. Καρρά.
Επιστροφή Γρηγοράκου
Στο μεταξύ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέστρεψε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, που είχε διαγραφεί από τη Φώφη Γεννηματά, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
«Πολιτική μου βούληση είναι η ένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τα ψηφοδέλτια της οποίας εκλέχτηκα βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ανταποκρινόμενος και στις πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του χώρου», δήλωσε ο Λ. Γρηγοράκος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Τέλος ο Γιάννης Μανιάτης απέστειλε μέσω ραδιοφώνου πρόσκληση στους Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση να μην προχωρήσουν στην συγκρότηση νέου κόμματος, αλλά να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως η συνεργασία με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σηματοδοτεί συσπείρωση δυνάμεων και αλλαγή σκηνικού στον ενδιάμεσο χώρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα