Σπυράκη: «Η υπόθεση Novartis έχει στόχο την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων σας»

Μαίνεται ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Novartis, με τη Μαρία Σπυράκη να κάνει λόγο σαθρή και δικονομικά άκυρη επιχείρηση της κυβέρνησης, με στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

«Τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, εκτός από σαθρή, είναι και δικονομικά άκυρη. Οι περίφημοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι:

«Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενέκρινε καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου ενώ η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 5 Φεβρουαρίου. Η πράξη του αυτή είναι προδήλως άκυρη. Δεν είχε πλέον καμία αρμοδιότητα να το κάνει».

«Η προφανής παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, οι πράξεις και οι παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και οι ωμές παρεμβάσεις της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Βασιλικής Θάνου αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε Πολωνία.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το Κράτος δικαίου», κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα