Στην Μάλτα για επαφές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Μάλτα βρέθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων στη χώρα.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον μαλτέζο πρωθυπουργό Ζόζεφ Μουσκάτ, τον υπουργό Εσωτερικών Καρμέλο Αμπέλα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζορτζ Βέλα βρέθηκε η διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο. Ο ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι έχει «πλήρη επίγνωση των πιέσεων που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό σύστημα της Μάλτας – η αυξανόμενη εισροή μεταναστών σε ένα μικρό νησιωτικό κράτος αποτελεί τεράστια πρόκληση». Υπογράμμισε επίσης, ότι η διαχείριση τέτοιων πιέσεων «δεν αποτελεί έργο ενός μόνο κράτους μέλους ή μόνο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι έργο κοινό, ευθύνη κοινή».
Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μάλτα και τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στη Μεσόγειο» και υπογράμμισε ότι μόλις χθες η Επιτροπή ενέκρινε πρόγραμμα ύψους 17,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Μάλτας σε θέματα ασύλου, μετανάστευσης, και ένταξης μεταναστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα