Στον εισαγγελέα Εφετών η δικογραφία για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

Χρεώθηκε άμεσα σε εισαγγελέα η δικογραφία για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να συμπληρωθεί ο περιβόητος αριθμός 180 για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Για την υπόθεση παρενέβη χθες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι υπόνοιες που άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής περί χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η κα Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του χρέωσε αμέσως τη δικογραφία στον εισαγγελέα εφετών κο Παναγιωτόπουλο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κος Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλούμενος κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν και τα στελέχη της εφημερίδας (contra news) που είχε το επίμαχο ρεπορτάζ καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος το επικαλέστηκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα