Στο γήπεδο δεν τα παρατάει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός, αγωνιστικά, αρνείται να παραδοθεί. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», παλεύουν όσο τους επιτρέπεται. Και εκτός από αξιοπρέπεια, κάποιες φορές, κερδίζουν και βαθμούς. Όπως απόψε (24/2), στον αγώνα που «έκλεισε την αυλαία» του σημερινού προγράμματος στην 23η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» νίκησαν τη Λαμία με 2-0 και πλησίασαν την πεντάδα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, γνωστοποίησε ότι σίγουρα δε θα πάρουν άδεια από την UEFA. Όμως, προπονητής και παίκτες μπήκαν στο «Απ. Νικολαϊδης» σαν να μη συνέβη τίποτα. Αποφασισμένοι να κάνουν το καθήκον τους και να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούν αυτή τη χρονιά. Οι τριφυλλοφόροι ήταν καλύτεροι από τη Λαμία αλλά και πάλι, στο πρώτο ημίχρονο, παρουσίασαν τα γνωστά προβλήματα στην ανάπτυξη, τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα. Αντίθετα με ότι συνέβη σε προηγούμενες αναμετρήσεις, δεν εκτέθηκαν τόσο στην ανασταλτική τους λειτουργία.

Στη νίκη, πάντως, έφτασαν πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, χάρη και στις ευνοϊκές γι’ αυτούς συγκυρίες. Τις οποίες, όμως, «προκάλεσαν». Προηγήθηκαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με σουτ -από το ύψος του πέναλτι- από τον Μουνιέ (48′). Και «κλείδωσαν» τη νίκη, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, με υπέροχο γκολ από τον Ινσούα. Απέφυγε με τακουνάκι τον προσωπικό του αντίπαλο και με εξωτερικό φάλτσο διαμόρφωσε το 2-0. Αμφότεροι, πανηγύρισαν τα πρώτα τους γκολ στο πρωτάθλημα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 6η θέση με 30 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Πανιώνιο. Και περιμένει το αυριανό (25/2) αποτέλεσμα της Ξάνθη, για να μάθει -ανάλογα με αυτό- αν θα διατηρηθεί εκεί. Η Λαμία παραμένει 12η με 22 βαθμούς και ελπίζει αύριο να μην κερδίσουν Κέρκυρα ή/και Απόλλωνας. Γιατί στην περίπτωση αυτή θα βρεθεί πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα