“Στόχος μας η προστασία των αδυνάτων και να πληρώσουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν”

Δεν θα πουληθούν σε ξένα funds τα «κόκκινα» δάνεια, διεμήνυσε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, γεγονός που αποτελεί ειδοποιό διαφορά μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, όπως τόνισε. Παράληλα αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη με τους δανειστές και τις απαιτήσεις που ζητούν.  

Όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, είναι η νομοθέτηση για τα “κόκκινα” δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης στις συντάξεις, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως δεν είναι στόχος να βγει η Ελλάδα από την κρίση με αυτό τον τρόπο, υπογραμμίζοντας πως “αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε. Αυτή η συνταγή δεν είναι συνταγή εξόδου και επιτυχίας. Θα παλέψουμε σκληρά”.

Επανέλαβε πως πρώτος στόχος είναι η προστασία των αδυνάτων και να πληρώσουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν, αναφερόμενη στις επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό, ενώ χαρακτήρισε “αντιλαϊκό μέτρο” την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εκπαίδευση. Η κ. Γεροβασίλη, ωστόσο, παραδέχτηκε πως η εξεύρεση ισοδυνάμων τόσο για την εκπαίδευση όσο και για άλλα μέτρα δεν είναι εύκολη διαδικασία.

Αναφορικά με την άρση των capital controls επανέλαβε τις δηλώσεις των αρμοδίων, όπως είναι η κ. Λούκα Κατσέλη ότι θα σταματήσουν μέχρι τις αρχές του 2016 και σημείωσε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αναμένεται να ολοκληρωθεί με επιτυχία θα σταματήσει και κάθε συζήτηση για κούρεμα των καταθέσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα