Γολγοθάς περιμένει το νέο πρόεδρο

Στην τελική ευθεία εισήλθε το ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει τον 50 πρόεδρο στην ιστορία του στην χειρότερη περίοδο της ζωής του. Ήδη εξελέγησαν οι σύνεδροι για το συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου, για να ακολουθήσει η εκλογή νέου προέδρου στις 14 Ιουνίου.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην μάχη θα εισέλθουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς οι γνωρίζοντες εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις υπογραφές ο Θανάσης Χειμωνάς, που έχει εκφράσει την διάθεση να είναι υποψήφιος.
Ο επόμενος, ο πέμπτος πρόεδρος του κόμματος θα αναγκαστεί να κλείσει το ΠΑΣΟΚ και να το μετασχηματίσει σε ένα άλλο κόμμα. Ήδη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αυτό σημαία κάνει προεκλογική εκστρατεία και ακριβώς αυτό θα ζητήσει από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ . Και οι άλλοι δύο υποψήφιοι αυτό αναμένεται να πράξουν γιατί και πρακτικά δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει να παλέψει και με τα οικονομικά του κόμματος που είναι σε άθλια κατάσταση γιατί τα χρέη προς τις τράπεζες παρά την όποια περιστολή δαπανών ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια ευρώ.
Η Γεννηματά
Ως «παρών» στην κούρσα της διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ερμηνεύεται η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, 20 μέρες πριν από τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Την ίδια ώρα, την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Θανάσης Χειμωνάς. «Παρών στις εξελίξεις», αν και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσον θα θέσει υποψηφιότητα, έχει δηλώσει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ αστάθμητος παράγοντας παραμένει η στάση που θα κρατήσει στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε κάθε περίπτωση, για να αναδειχθεί κάποιος υποψήφιος πρόεδρος, θα πρέπει να συγκεντρώσει υπογραφές του 1/10 των συνέδρων.
Στη δήλωσή της, η κ. Γεννηματά χαρακτηρίζει μονόδρομο, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται στις 5-7 Ιουνίου να είναι ένα συνέδριο αμιγώς πολιτικό και προγραμματικό, που θα δώσει την εντολή μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ηγεσία, η οποία και θυμίζει πως έχει αποφασιστεί να προκύψει από τη βάση στις 14 Ιουνίου. «Θέλω να πιστεύω ότι κανείς, δεν βλέπει αυτό το Συνέδριο ως ευκαιρία για να δώσει την χαριστική βολή στο ήδη διασπασμένο, εκλογικά συντετριμμένο και δημοσκοπικά περαιτέρω μειούμενο ΠΑΣΟΚ», λέει με νόημα η πρώην υπουργός, προειδοποιώντας πως όποιοι επιχειρήσουν ή έστω ανεχθούν κάτι τέτοιο, θα αναλάβουν όλη την ευθύνη. Καταλήγοντας στη δήλωσή της μάλιστα, η κ. Γεννηματά καλεί τους φίλους του κόμματος να διασφαλίσουν μαζί ‘καθαρές λύσεις’, να υπερασπιστούν τις ‘καθαρές αξίες’ του κόμματος και να θεμελιώσουν νέες ‘καθαρές σχέσεις’ της παράταξης, συμπληρώνοντας με το σύνθημα «μπορούμε».
Στο μεταξύ, ότι θα μείνει στη Βουλή προανήγγειλε με συνέντευξή του σ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα