Καθημερινή ενημέρωση

Ζίγκλερ: Καλύτερα από τις προβλέψεις τα κέρδη του ΟΠΑΠ

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο νέος επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Κάμιλ Ζιγκλερ και   τόνισε πως «είναι εμφανή τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στα υφιστάμενα παιχνίδια». Το πρακτορείο σημείωσε ακόμη  πως «ανιχνεύει ήδη πρόωρες ενδείξεις μιας ανάκαμψης των δραστηριοτήτων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη συνέντευξη στο Reuters ο Ziegler, τα καθαρά κέρδη από τα λαχεία και τις δραστηριότητες αθλητικού στοιχηματισμού, έχουν προσφάτως εμφανιστεί ισχυρότερα από ό,τι αναμενόταν.

Μάλιστα, ο 51χρονος πρώην τραπεζίτης εκτιμά πως έχει δει αποδείξεις μιας ήπιας βελτίωσης της εμπιστοσύνης μεταξύ των Ελλήνων καταναλωτών, που πλήττονται εδώ και καιρό από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση στην Ελλάδα.

Ακόμη και μια πρόσφατη καθυστέρηση στην έναρξη των δραστηριοτήτων με το ξυστό, δεν είναι αρκετή για να βγάλει την εταιρεία από τους στόχους της για τα κέρδη φέτος, δηλώνει ο Ziegler.

«Τα καθαρά κέρδη που προέρχονται από τα σημερινά παιχνίδια, φαίνεται να είναι καλύτερα από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί», τόνισε ο Ziegler. «Αυτή τη στιγμή δεν αλλάζουμε τις προβλέψεις μας για τα καθαρά κέρδη του 2013 από το επίπεδο των 116 εκατ. ευρώ».

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων τριμήνου, αν και οριακή, η οποία ήταν η πρώτη τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι το οποίο ο Ziegler απέδωσε σε μια ελαφρά βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Στη συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ δήλωσε πως η Emma Delta έχει δεσμευτεί να παραμείνει ως ο κύριος μέτοχος του ΟΠΑΠ. Είδε ότι αυτό δημιουργεί μια σταθερή βάση για τη νέα διοίκηση ώστε να εφαρμόσει τα στρατηγικά σχέδια της εταιρείας.

«Η Emma Delta δήλωσε εαυτόν ως τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό επενδυτή, δεσμευμένο για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της εταιρείας. Δημιουργεί κάποια σταθερότητα για μας ώστε να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τα μακροπρόθεσμα projects», δήλωσε ο Ziegler.

Οι νέες δραστηριότητες (VLTs και ξυστό) θεωρούνται πολλά υποσχόμενες και αναμένεται να φέρουν ακαθάριστα έσοδα 1,6 δισ. ευρώ το 2022 με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο της προηγούμενης διοίκησης, το οποίο εξετάζει ο νέος μέτοχος.

Ο Ziegler δήλωσε πως θα ήθελε να λειτουργούν όσο το δυνατό περισσότερα VLTs ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του γ΄ τριμήνου του επομένου έτους.

Τόνισε ακόμη ότι η μείωση του κόστους ήταν επίσης ένα μεγάλο ζήτημα, που στόχο έχει να εξοικονομήσει εκατοντάδες ευρώ ετησίως. «Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε ότι κάθε ευρώ που δαπανάται, δαπανάται αποτελεσματικά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο ΟΠΑΠ θα αναζητήσει επίσης φθηνότερη χρηματοδότηση σε ένα κοινοπρακτικό δάνειο 290 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ θέλει να ξεκινήσει τις διαδικτυακές δραστηριότητες αθλητικών στοιχημάτων εν όψει του επόμενου Μουντιάλ στη Βραζιλία το καλοκαίρι του 2014.

«Μια πολύ σημαντική προϋπόθεση για το online gaming είναι ότι θα πρέπει να έχουν αποσαφηνίσει και προσδιορίσει τους ρυθμιστικούς κανόνες για αυτό το κανάλι διανομής», τόνισε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης