Ισπανία: Τρεις Έλληνες τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Τα μέλη μίας ελληνικής οικογένειας κινδύνευσαν από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, όταν ένα βαν έπεσε σε πλήθος στην Placa Catalunya.

Μία Ελληνίδα είναι μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζει «απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη». «Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλώντας τον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9» η γραμματέας του Έλληνα προξένου στη Βαρκελώνη, Θεώνη Ζησιμοπούλου, τόνισε: «Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών. Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος».

Σύμφωνα με την κα Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στην Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα», είπε.

Διαβάστε επίσης