Ο Ανδριανός «ακύρωσε» την ΕΠΟ του Σαρρή!

Τροπολογία με την οποία το αρμόδιο Υπουργείο θα έχει το δικαίωμα να αποδίδει την οικονομική επιχορήγηση απευθείας στις ΕΠΣ, εφόσον η Ομοσπονδία στερείται φορολογικής ενημερότητας, κατέθεσε τη Δευτέρα (22/12) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός!

Πρόκειται για μία κομβικού επιπέδου παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς με τον τρόπο αυτό, επί της ουσίας, απελευθερώθηκαν οι τοπικές ενώσεις από την οικονομική δέσμευσή τους με την ΕΠΟ και μπόρεσαν να δράσουν ελεύθερες και κατά συνείδηση, οδηγώντας στην παραίτηση του Γιώργου Σαρρή από τον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας, η οποία και έγινε δεκτή.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΓΓΑ:
«Με τροπολογία που πρότεινε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή επιλύεται το κώλυμα της μη φορολογικής ενημερότητας που είχε ανακύψει με αποκλειστική υπαιτιότητα της ΕΠΟ και δεν επέτρεπε την εκταμίευση και την διάθεση από την Ομοσπονδία της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ, καθώς και του υπόλοιπου του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ ύψους 160.500 ευρώ.

Η τροπολογία έχει ως εξής:
«Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

Πλέον, μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ξεκινήσει η απαιτούμενη σχετική διαδικασία».

Παράλληλα, ο Γιάννης Ανδριανός απέστειλε επιστολές στις διοικήσεις των ΕΠΣ, προκειμένου να αναθέσουν σε ορκωτούς λογιστές τον οικονομικό έλεγχο των ΕΑΚ, ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες κάθε περίπτωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα