Άλλο Play Off, άλλο παράταση πρωταθλήματος

Η πρόταση της Super League για πρωτάθλημα 14 ομάδων και Play Off στα οποία θα μετάσχει και ο πρώτος της κανονικής περιόδου, κανονικά θα έπρεπε να βρίσκει σύμφωνους τους πάντες.

Ο συνεταιρισμός δεν πρότεινε δα κάποιο πρωτάθλημα με 10 ή 12 ομάδες, το οποίο θα αποτελούσε ταφόπλακα για συλλόγους όπως ο ΟΦΗ, η Δόξα Δράμας, ο Πανσερραϊκός, η Βέροια,  ή ο Ηρακλής που θα έπρεπε να ανέβουν ένα και δύο και τρία επίπεδα για να φτάσουν στο σημείο να παίζουν σε μία τόσο μικρή λίγκα, όπου τουλάχιστον οκτώ ΠΑΕ (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Αστέρας, Ξάνθη, Πανιώνιος και Ατρόμητος) δείχνουν αυτή τη στιγμή παγιωμένες!

Το πρωτάθλημα με 14 ομάδες είναι κάτι που ταιριάζει στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και μάλλον πρέπει να εφαρμοστεί. Η δε πρόταση για Play Off και του πρωταθλητή της κανονικής περιόδου είναι επίσης σωστή, διότι δεν πρόκειται ακριβώς για Play Off όταν μεταφέρονται οι βαθμοί της κανονικής διάρκειας, αλλά κάτι σαν παράταση της περιόδου.

Οι 14 ομάδες συγκροτούν πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών και οι έξι επιπλέον αγωνιστικές των Play Off θα αναγκάζουν τους τέσσερις πρώτους να παίζουν 32 αγωνιστικές για να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Φανταστείτε 26 αγωνιστικές κανονικής διάρκειας με ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να περνάνε στα Play Off και να βρίσκονται όλοι κοντά στη βαθμολογία. Το σύστημα αυτό ευνοεί καταστάσεις δράματος στα Play Off (που στην ουσία είναι παράταση της κανονικής περιόδου), ενώ αναγκάζει τις ομάδες να μην αδιαφορούν και στις 26 αγωνιστικές, αφού οι βαθμοί θα μεταφέρονται και στους αγώνες κατάταξης.

Με 26 αγωνιστικές δεν είναι εύκολο να σχηματιστούν μεγάλες διαφορές και το ενδιαφέρον θα είναι αμείωτο, τα γήπεδα γεμάτα και τα ντέρμπι αναρίθμητα! Επίσης, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η διαδικασία διεκδίκησης της πέμπτης θέσης, αφού θα παίζουν αγώνες κατάταξης οι ομάδες 5-8 που σημαίνει πως ακόμη και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, η ένατή ή η δέκατη ομάδα της βαθμολογίας θα ελπίζει σε κατάκτηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα