Άμεσες πρωτοβουλίες ο Κυριάκος

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στο μέτωπο του προσφυγικού. Το ενδεχόμενο μετατροπής της χώρας σε ένα απέραντο hotspot και οι αιτιάσεις της Άγκυρας για γκρίζες ζώνες και άλλα εθνικά ζητήματα με αφορμή την εμπλοκή του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Συγγρού.

Στο γαλάζιο επιτελείο παρακολουθούν προσεκτικά του κυβερνητικούς χειρισμούς, με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιλέγει σε αντίθεση με τη «γραμμή Σαμαρά» να κρατήσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους αρκετά χαμηλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι το προσφυγικό αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα και δεν ενδείκνυται για αντιπολίτευση, «παρά τους λάθος χειρισμούς του παρελθόντος από την κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης με δική του πρωτοβουλία πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο την κατάσταση γύρω από το προσφυγικό και τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα. Η ηγεσία της Ν.Δ. είναι θετική στο σενάριο Σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Επίσης μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό σε μία προσπάθεια να συντονίσουν τις ενέργειες τους.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να οξύνει και αυτός από την πλευρά του τις διεθνείς πιέσεις. Ενδεικτικό είναι το «διάβημα» προς την αυστριακή πρέσβειρα, το οποίο όπως σημειώνουν στη Συγγρού προηγήθηκε του επίσημου διαβήματος του υπουργείου Εξωτερικών. Πληροφορίες από τη Ν.Δ, αναφέρουν πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εντείνει τις διεθνείς επαφές το προσεχές διάστημα για την προσφυγική κρίση.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη στάση που τηρεί η γείτονα στο θέμα του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου από τον πρέσβη της Άγκυρας την τήρηση των συμφωνηθέντων από την τουρκική πλευρά, τόσο για την επαναπροώθηση όσων διασώζονται από τα νατοϊκά πλοία, όσο και για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών και τη μετεγκατάσταση απευθείας από τα τουρκικά παράλια στις χώρες της Ευρώπης.

Ένας υποψήφιος στην ΟΝΝΕΔ

Έληξε η προθεσμία για την καταβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ και τελικά μόνο ένας θα είναι υποψήφιος.

Μοναδικός υποψήφιος θα είναι τελικά ο Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος αφού κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην κεντρική εφορευτική επιτροπή συνοδευόμενη από τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών μελών του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους 962 ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες οι οποίο πίστεψαν σε μένα και προσέφεραν τη στήριξή τους. Η επόμενη ημέρα της οργάνωσης απαιτεί συνθέσεις και δουλειά, προκειμένου να μετεξελιχθούμε το συντομότερο δυνατό σε μια σύγχρονη πολιτική νεολαία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα