Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ όλα τα αγωνιστικά προβλήματα κρύβονταν κάτω από το χαλάκι των νικών κόντρα σε ομάδες επιπέδου Πανθρακικού, Πλατανιά και Εργοτέλη ήταν γνωστό στους περισσότερους. Ακόμα όμως και αυτοί οι λίγοι που εθελοτυφλούσαν, πείστηκαν μετά το… ξεγύμνωμα στο «ντέρμπι» του «Γ. Καραϊσκάκης» ότι ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν μπορεί να κοιτάξει κατάματα τον Ολυμπιακό στην υπόθεση τίτλος, αλλά τα αγωνιστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρά.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και πλέον κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, αρχής γενομένης από τον ίδιο τον Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη στη διαχείριση του ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που όπως ισχυριζόταν τον είχε διαβάσει πολύ καλά. Άφησε εκτός 18άδας τον Τζαβέλλα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον «βασανισμένο» από τον «σίφουνα» Κάμπελ, Λίνο ενώ το γεγονός ότι η πρώτη τελική φάση του ΠΑΟΚ σημειώνεται περίπου στο 60’, αποδεικνύει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα σοβαρό πλάνο ώστε να σκοράρει στο συγκεκριμένο ματς. Ξαφνικά, στη Θεσσαλονίκη όλοι θυμήθηκαν ότι ο Στέφενς είναι της παλιάς σχολής και ότι ασκήσεις τακτικής στην προπόνηση δεν πραγματοποιούνται ούτε για δείγμα.

Ότι το καμπανάκι κινδύνου για τον Ολλανδό έχει «χτυπήσει» το γνωρίζει και ο ίδιος ο τεχνικός του «δικεφάλου». Η κίνησή του να αντικαταστήσει τον Στοχ στο ημίχρονο του ματς, ρίχνοντάς του ουσιαστικά όλο το ανάθεμα για το «πάρτι» του Κάμπελ από τα αριστερά, δείχνει πανικό όπως ακριβώς φάνηκε και στο ύφος του στη συνέντευξη Τύπου που ουσιαστικά έκανε σαν να μην έτρεχε τίποτα. Λογικό για εκείνον θα πει κανείς από τη στιγμή που από τα 2 εκατ. ευρώ της ετήσιας αποζημίωσής του, έχει εισπράξει μπροστά το 70%.

Ο «εξαφανισμένος» Στοχ

Στο στόχαστρο των ευθυνών μπαίνει εσχάτως και ο Μίροσλαβ Στοχ. Το εντυπωσιακό του ξεκίνημα ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, αποτελεί μια γλυκιά και ταυτόχρονα πικρή ανάμνηση για όλους στο «δικέφαλο», αφού ο Σλοβάκος εδώ και 1,5 μήνα κινείται σε μια εκνευριστική μετριότητα. Η απόδοσή του στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και όχι η εξαίρεση στον κανόνα. Με το κλίμα πλέον να έχει βαρύνει επικίνδυνα και για εκείνον, καλείται να ανεβάσει στροφές και να αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες που αντιστοιχούν στον ποιοτικότερο παίκτη μιας ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θέλει καν να σκέφτεται την επιστροφή του στη Φενέρμπαχτσε.

Έχασαν το πριμ – μαμούθ

Η είδηση που βγήκε μάλιστα μετά το ντέρμπι είναι ότι ο Ρώσος μεγαλομέτοχος της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης είχε δεσμευθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα για πριμ – μαμούθ, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, και για ως έμμεση απάντηση στο 1 εκατ. ευρώ πριμ που είχε υποσχεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Κάτι τέτοιο βέβαια πλέον ως αστείο μπορεί να ακουστεί μόνο και πλέον όλοι αναμένουν το ξέσπασμά του από το Ροστόφ, για το οποίο έφυγε απ’ ευθείας μετά το τέλος του ματς. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν ξέσπασε σε κανέναν (Ζαγοράκη, Βρύζα, Τσιστιακόφ) πολλοί το ερμηνεύουν και ως κακό οιωνό (για κάποιους) εν όψει μελλοντικών αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα