Άρωμα γυναίκας στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ορίστηκε η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης. Η πρόταση του αρμόδιου υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου υιοθετήθηκε από τους συναδέλφους του, που αποφάσισαν ότι  για δύο χρόνια πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και για ένα χρόνο θα είναι πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο νυν αντιπρόεδρος Μιχαήλ Θεοχαρίδης. 

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, θα είναι εισαγγελέας γυναίκα. Πρόκειται για τη σημερινή αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία θα παραμείνει στη θέση αυτή για τρία χρόνια, δηλαδή έως το 2016. Ήδη, εδώ και καιρό ασκεί καθήκοντα αναπληρώτριας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την παραίτηση – στην εκπνοή του περασμένου Μαΐου – του Ιωάννη Τέντε από την θέση του Εισαγγελέα ΑΠ, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα  εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Επιπλέον, προήχθησαν στο βαθμό του αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος και Σπυρίδων Μιτσιάλης. Στο βαθμό του αντιπρόεδρου του Σ.τ.Ε προήχθη ο σύμβουλος Νικόλαος Ρόζος. Στο βαθμό του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ) προήχθη ο σύμβουλος Ευάγγελος Νταής.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες με το ήθος, τις διοικητικές ικανότητες και την επιστημονική τους κατάρτιση θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών, καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Αθανασίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα