Άφησε τον τερματοφύλακα για το τέλος!

Κι ενώ  η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε με το όνομα του Μούλντερ να παίζει σε όλα τα Μέσα, με τον κόσμο της ΑΕΚ να πιστεύει πως ο Ολλανδός πορτιέρο θα είναι η πρώτη μεταγραφή της ομάδας, τερματοφύλακας ακόμη δεν έχει αποκτηθεί! Οι «κιτρινόμαυροι» φαίνονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, αφού θέλουν να θωρακίσουν τα γκολπόστ τους με ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποίησε την όγδοη μεταγραφή της – αφού συμφώνησε και ο Τζιοβάν της Φλουμινέσε –και νέος γκολκίπερ ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στα Σπάτα.

Όλες μα όλες οι σκέψεις που έχουν κάνει και έχουν συζητήσει κάπου χωλαίνουν. Ο ένας είναι άπειρος, ο άλλος δεν έχει ταιριαστή ιδιοσυγκρασία, ο παρ’ άλλος είναι κοντός! Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει προσεγγίσει πέραν από τον Ολλανδό Μούλντερ και τους Βάρας και Μπαρόχα, ωστόσο πάντα κάτι τους κρατάει από το να καταθέσουν επίσημη πρόταση. Προφανώς και υπάρχουν κρυφά χαρτιά και περιπτώσεις που δεν βγαίνουν προς τα έξω, ενώ η θέση του τερματοφύλακα είναι τέτοια που δεν επηρεάζει το τεχνικό στήσιμο από την πλευρά του Δέλλα. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει βιασύνη.

Τώρα Μπουονατότε, Σκόκο το χειμώνα!

Η άλλη μεταγραφή που εκκρεμεί είναι αυτή του μεσοεπιθετικού-εξτρέμ. Το πρέσινγκ  προς τον Νάτσο Σκόκο φαίνεται να παύει οριστικά! Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να σταματήσει να ασχολείται με τον Αργεντινό, αποσύροντας προσωρινά την πρόταση για απόκτησή του, περιμένοντας ένα εξάμηνο μέχρι να… διευθετηθούν δύο πράγματα.

Το πρώτο αφορά την πορεία του παίκτη στην Αργεντινή. Αν παραμείνει ο γνωστός Σκόκο, οι «κιτρινόμαυροι» θα επανέλθουν με την ευχή να μην έχει ανέβει κατακόρυφα το κασέ του.  Το δεύτερο αφορά την πορεία της ΑΕΚ. Με Μάνταλο στις επάλξεις, Βάργκας προσαρμοσμένο και ενδεχομένως Μπουονανότε στο ρόστερ, ο Δέλλας θα μπορεί το χειμώνα να κρίνει αν απαιτείται ένας Σκόκο για να γίνει η υπέρβαση.

Αυτό σημαίνει, πως η διοίκηση προσπαθεί και επισήμως πλέον να εντάξει στο έμψυχό της δυναμικό τον 27χρονο Ντιέγκο Μπουονανότε. Η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Στην ΑΕΚ θεωρούν πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επανέλθει σε τοπ επίπεδο η καριέρα του και αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο, ποντάροντας σε έναν ποδοσφαιριστή που ποτέ δεν συνήλθε ψυχολογικά μετά το ατύχημά του το 2009, αλλά που φαντάζει πιο έτοιμος από ποτέ να πλησιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του. Θυμίζουμε πως ο Μπουονανότε πριν ενηλικιωθεί είχε εισέλθει στην 50άδα με τους πιο υποσχόμενους ανήλικους ποδοσφαιριστές.

Από εβδομάδα η διαβούλευση για την «Αγία Σοφία»

Στο μέτωπο του γηπέδου τίποτα δεν έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ωστόσο στην ΠΑΕ πιστεύουν πως το αργότερο την Τρίτη, 14/7, θα ξεκινήσει η διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την κατασκευή της «Αγίας Σοφίας» στο χώρο του παλιού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αν ισχύει η πληροφορία της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης, τότε το αργότερο στις αρχές Αυγούστου θα δοθεί και το τελευταίο «πράσινο φως» που απαιτείται για να ξεκινήσει το έργο το οποίο περιμένουν 13 χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ. Θεωρητικά δεν υπάρχει καμία άλλη εκκρεμότητα αν βγει αυτό το χαρτί που θα επιτρέψει στην εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ» να πάρει στα χέρια της την άδεια ανέγερσης.  Τότε θα αποδειχθεί εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις κατασκευής του γηπέδου, δηλαδή τα χρήματα από το χορηγό του νέου γηπέδου, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει  βρεθεί, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα