Έλληνας νικητής της Euroleague!

Άλλη μία μεγάλη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα σε Final-4 της Euroleague στο μπάσκετ. Αυτή τη φορά δεν έχουμε τη συμμετοχή κάποιας ομάδας μας, αλλά τεσσάρων Ελλήνων, ο καθένας εκ των οποίων εκπροσωπεί μία από τις τέσσερις φιναλίστ.

Οι δύο είναι προπονητές. Ο πρώτος δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Ιτούδη που πήρε από το χεράκι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την οδήγησε στη διοργάνωση της Γερμανίας. Αυτονόητο κατά πολλούς, επειδή είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Πέρσι έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό, αφού η ρώσικη ομάδα έχασε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό. Ο ΙΤούδης, βέβαια, έχει τρελή εμπειρία από τέτοια ματς, καθώς θήτευσε στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πανηγύρισε πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών ως βοηθός, ενώ στα 26 του υπήρξε προπονητής του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1996, όταν ο Δικέφαλος ηττήθηκε από την Ταουγκρές (είχε αναλάβει την ομάδα μετά την απόλυση του Κιουμουρτζόγλου, του οποίου ήταν βοηθός)

Ο έτερος προπονητής δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η ομάδα του η Λοκομοτίβ Κουμπάν έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με ανατροπή (3-2 από 1-2). Αμφιλεγόμενος προπονητής, πολλές φορές χαλαρός, άλλες ωσάν αγρίμι, απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαίες οι επιτυχίες του με τον Ολυμπιακό. Πλέον, τον υπολογίζουν όλοι…

Οι άλλοι δύο είναι παίκτες. Ο Γιάννης Μπουρούσης, ο MVP της φετινής κανονικής περιόδου της Euroleague, σίγουρα θα στεφθεί πολυτιμότερος όλης της σεζόν αν οδηγήσει την ομάδα του στην κούπα. Η ευκολία με την οποία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, είναι απόδειξη ότι Λαμποράλ μπορεί να κάνει την έκπληξη και να σηκώσει το τρόπαιο.

Τέλος, υπάρχει και ο Κώστας Σλούκας, η μετεγγραφή του οποίου στη Φενέρεμπαχτσε το καλοκαίρι δεν άρεσε στους φίλους του Ολυμπιακού, που το είδαν λίγο σαν πισωγύρισμα. Τελικά, κάτι ήξερε ο Σλούκας και πολλά ήξερε και ο Ομπράντοβιτς που είχε ζητήσει την απόκτησή του. Φαινομενικά ρολίστας στη φετινή Φενέρ, αλλά με τον συγκεκριμένο προπονητή να τον καθοδηγεί, δεν αποκλείεται να είναι αυτός τελικά ο Έλληνας που θα πανηγυρίσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα