Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών κατά σχολικών φυλακών που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Όλα ξεκίνησαν στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν περίπου 18 από τους συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες μπήκαν στο υπουργείο και κάποιοι εξ αυτών έφθασαν έως την ταράτσα.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 9 προσαγωγές, ενώ οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες (από την Αττική και την περιφέρεια) συνέχισαν την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου.

Η είδηση των προσαγωγών οδήγησε στην ενίσχυση της συγκέντρωσης των σχολικών φυλάκων (στο σημείο βρίσκονται και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών) και οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να επεκτείνουν τη συγκέντρωσή τους σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Βασ. Σοφίας.

Ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν απωθώντας τους εργαζόμενους και κάνοντας χρήση χημικών να τους περιορίσουν στο πεζοδρόμιο.

Από τη χρήση χημικών, δύο εργαζόμενοι αισθάνθηκαν δυσφορία και παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι σχολικοί φύλακες ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα