Έρχονται κι άλλα λεφτά στο λιμάνι

Έτοιμος να ανοίξει σαμπάνιες είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Γιατί; Διότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι – που δεν έμεινε πολύ καιρό στην Ελλάδα, αλλά πρόλαβε να ελέγξει την αγορά – θέλει τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς και τον θέλει τώρα! Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και καλά πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Κατ΄αρχήν τον θέλει μία αγγλική ομάδα με τεράστια έσοδα λόγω της εκτίναξης του «brand name» της και της τρελής πορείας της στο Champions League. Οι αγγλικοί σύλλογοι όταν θέλουν παίκτη χειμωνιάτικα δεν προσφέρουν ψίχουλα. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, η Λέστερ έχει ένα στόχο φέτος. Να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στο Champions League. Θέλει, λοιπόν, έναν παίκτη με εμπειρία στο θεσμό και με τα χαρακτηριστικά του «Μίλι», ενός μέσου  που αμύνεται σαν «σκυλί». Η Λέστερ όσο προχωράει στην Ευρώπη, τόσο θα χρειάζεται σκληροτράχηλους κόφτες για να αντιμετωπίζει τις εμπειρότερες ομάδες. Ο Σέρβος ταιριάζει ακριβώς στο προφίλ ποδοσφαιριστή που ψάχνει ο Ρανιέρι.

Επίσης, ο Λούκα είναι μόλις 25 ετών, άρα έχει προϋποθέσεις μεταπώλησης, κάτι που πάντα εξετάζουν οι Άγγλοι. Και γι’ αυτό στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχουν ήδη ετοιμαστεί να ζητήσουν και ποσοστό μεταπώλησης. Ακόμη και με ένα 10%, αν η Λέστερ τον δώσει για 20.000.000 λίρες, τα λεφτά που θα εισπράξει ο Ολυμπιακός θα είναι μπόλικα.

Μπορεί σε εμάς να ακούγεται σαν παραμύθι ότι η Λέστερ θέλει να φτάσει μακριά στο Champions League, αλλά η πραγματικότητα είναι πως και το πιστεύουν (το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα) και το κυνηγάνε. Θεωρούν φυσιολογικό ρίσκο να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά το χειμώνα για να συνεχίσουν στο θεσμό και να επαναλάβουν το θρίαμβο της γειτονικής Νότιγχαμ Φόρεστ που το 1978 κατέκτησε εντελώς απροσδόκητα το πρωτάθλημα Αγγλίας και την επόμενη χρονιά πανηγύρισε το Πρωταθλητριών. Εδώ που τα λέμε, πιο δύσκολο είναι να πάρεις το αγγλικό πρωτάθλημα, παρά το Champions League αν έχεις φτάσει στους «16» και σου τύχουν μία-δύο καλές κληρώσεις. Η Λέστερ είναι ομάδα που παίζει χαλαρά στην Αγγλία και κρατά δυνάμεις για την Ευρώπη που η άμυνά της τσακίζει κόκκαλα (η καλύτερη στο Champions League, μηδέν παθητικό σε τέσσερα ματς).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα