“Έχουν σχέδιο δημιουργίας καθεστώτος”

Την μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα πεδία, οικονομική πολιτική, θεσμούς, τηλεοπτικές άδειες, εκλογικό νόμο, επέλεξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να σηκώσει υπέρμετρα τους τόνους και να επιτεθεί κατά μέτωπο στο Συνασπισμό, όπως είπε, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειδικά στον Πρωθυπουργό.
Επαναδιατυπώνοντας το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κοινωνία έχει απορρίψει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την κυβέρνηση και προσδοκά από τη Ν.Δ. να αλλάξει το κλίμα. «Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες πολίτες εξακολουθεί να αποδέχεται θετικά τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Και ο αριθμός αυτός θα συρρικνώνεται» τόνισε.
Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος για τη νίκη του κόμματος του και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι είναι δυνατόν για να την αποτρέψει, μιλώντας ειδικά για το θέμα του εκλογικού νόμου και των τηλεοπτικών αδειών.
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο για «δημιουργία καθεστώτος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, μίλησε για υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και ειδικά στο ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε σε μεθοδεύσεις και για αντισυνταγματικότητα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τον εν εξελίξει διαγωνισμό «παρωδία» και δεσμεύτηκε ότι όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την τάξη και θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, το οποίο η κυβέρνηση αδρανοποίησε.
Δεν έχουν φραγμό

«Τα καταρρέοντα λαϊκίστικα μορφώματα συχνά καταφεύγουν σε καθεστωτισμό προκειμένου να γαντζωθούν στην εξουσία» τόνισε με έμφαση, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο και κάλεσε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης και στους «πολιτικούς αμοραλιστές», διότι η κυβέρνηση, κατά τον ίδιο, δεν έχει κανέναν φραγμό, καμία δημοκρατική αγωγή και καμία πατριωτική ευαισθησία και κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμένουν στην καρέκλα.
«Ο Συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαβλέπει την διαφαινόμενη ήττα στις ερχόμενες εκλογές. Θέλει να εμποδίσει τη Ν.Δ. να σχηματίσει κυβέρνηση» είπε και δεσμεύτηκε ότι εάν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα ακυρώσει τον εκλογικό νόμο που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επέμεινε και πάλι για την ανάγκη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το πώς επιβλήθηκαν τα capital controls, πως οδηγήθηκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε το καλοκαίρι του 2015, πριν και μετά το δημοψήφισμα και είπε, αναγνωρίζοντας ότι το αίτημα της Ν.Δ. θα απορριφθεί, πως όχι με λογική πολιτικού ρεβανσισμού, αλλά με γνώμονα να αναδειχθεί η αλήθεια, όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση η επιτροπή αυτή θα λειτουργήσει.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για την κατάσταση της οικονομίας και άσκησε σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό. «Κανείς δεν υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα αυτά. Πληρώνουμε το λογαριασμό των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης. Μόνη της τα επέλεξε. Από ιδεοληψία και ανικανότητα» είπε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση επέλεξε, ψήφισε και εφαρμόζει ήδη μέτρα υπερφορολόγησης και περικοπής μισθών και συντάξεων ύψους άνω των 9 δισ. ευρώ. Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε το λογαριασμό της περήφανης διαπραγμάτευσης των κυρίων Τσίπρα και Βαρουφάκη, στο πρώτο μισό του 2015».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα