Ήταν όλοι εκεί για τον Γιώργο Γεωργιάδη

Πλήθος δημοσιογράφων τίμησαν τον αγαπημένο τους συνάδελφο αλλά και πολλοί φίλοι σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Μνήμη του Σπουδαίου Δημοσιογράφου – Πολεμικού Ανταποκριτή Γιώργου Α. Γεωργιάδη
Ηταν μια ζεστή, ιδιαίτερη ξεχωριστή, λιτή βραδιά γεμάτη συγκίνηση, τρυφερές αναμνήσεις, νοσταλγικά χαμόγελα και δάκρυα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», στο Θησείο με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του.

Η εκδήλωση περιλάμβανε φωτογραφικό υλικό από τις πιο σπουδαίες στιγμές της επαγγελματικής του καριέρας αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από τις αναρίθμητες αποστολές του από όλες σχεδόν τις εμπόλεμες ζώνες, φυσικές καταστροφές ή τεράστιες γεωπολιτικές αναταράξεις. Από την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν, μέχρι το Ιράκ και το Λίβανο. Ο Γιώργος Α. Γεωργιάδης είχε ταυτιστεί με τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ιστορίας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες: από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και το Παλαιστινιακό μέχρι τον Πόλεμο στο Ιράκ, την εξέγερση στη Ρουμανία, τον πολύνεκρο Εμφύλιο στη Ρουάντα, το Τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για να αναφέρουμε ελάχιστες από τις ιστορικές αποστολές του. Τελευταία του αποστολή ήταν στη Μυτιλήνη, όπου κατέγραψε και μετέφερε στις οθόνες μας το δράμα των προσφύγων στο επικίνδυνο και συχνά μοιραίο θαλάσσιο πέρασμά τους από την Τουρκία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την σύντροφο της ζωής του, κα Ιωάννα Γαρδίκη, και ήταν μια συγκέντρωση φίλων, συναδέλφων, τεχνικών από όλα τα μέσα του χώρου, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις προσωπικές τους στιγμές και μίλησαν για τον Φίλο και πάνω από όλα Άνθρωπο Γιώργο Α. Γεωργιάδη στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες επιβίωσης στην δύνη του πολέμου. Μεταξύ άλλων μίλησαν οι δημοσιογράφοι: Γιάννης Χρηστάκος, Νικόλας Βαφειάδης, Αργύρης Ντινόπουλος, Πέτρος Κατσάκος, Δημήτρης Αγάδης, Στέλιος Στεφάνου, Σπύρος Τσακίρης και πολλοί άλλοι. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η κα Ελένη Σωτηρίου, επικεφαλής της ομάδας «Γιατροί της Καρδιάς» όπου ο Γιώργος Α. Γεωργιάδης είχε στηρίξει και είχε βοηθήσει στο έργο της μέσα από τις εκπομπές του και μέσα από τα ταξίδια του στις αποστολές μαζί τους στις χώρες της Αφρικής όπου λάτρευε.

Παρουσιάστρια και συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ΜΜΕ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό κα Εφη Ζικούλη.

Ολοι τους είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για το Γιώργο και περιέγραψαν σκηνές και περιστατικά που βίωσαν κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους με το Γιώργο, που τους έμειναν για πάντα στη μνήμη τους. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά και μέσα σε έντονο κλίμα βαθειάς συγκίνησης, η απώλεια του είναι μεγάλο πλήγμα για τον δημοσιογραφικό χώρο γιατί πραγματικά ήταν ένας σπουδαίος Δημοσιογράφος που οι νεότεροι είχαν να πάρουν πολλά από εκείνον, αλλά και ένας Εξαίρετος Φίλος, που αν και ήρθε αντιμέτωπος με τις αντίξοες συνθήκες του πολέμου παρέμεινε ένας ευαίσθητος Άνθρωπος με αξίες μοναδικές. Ο Γιώργος Α. Γεωργιάδης είχε το χάρισμα να βλέπει, να αναγνωρίζει και να εκτιμά όσα δεν μπορούσε να δεί εύκολα κάποιος άλλος.

Για εμάς που είχαμε την τύχη και την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του, ήταν ένας αληθινός δάσκαλος, πάντα πρόθυμος να διδάξει την πολυετή και σπάνια πείρα του, τα μικρά και μεγάλα μυστικά της δουλειάς του. Ηταν φίλος ανιδιοτελής, δίχως την παραμικρή έπαρση που ενδεχομένως θα συνόδευε έναν τόσο σπουδαίο Δημοσιογράφο και Πολεμικό Ανταποκριτή του δικού του κύρος, έδινε το προβάδισμα πάντα στους νεότερους να λάβουν το βάπτισμα του πυρός, να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Εκείνος ήταν πάντα κοντά τους, να τους στηρίξει, να τους συμβουλέψει, να τους βοηθήσει, με πραγματικό ενθουσιασμό και χαρά για την κάθε τους επιτυχία. Αυτό ήταν κάτι που του το αναγνώριζαν όλοι στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και αρκετοί φίλοι του από τη Ζάκυνθο, το νησί το οποίο λάτρευε και όπου είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, όταν αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην ζωή του. Διετέλεσε στενός συνεργάτης στο Ionian TV, ενώ βρισκόταν καθημερινά κοντά στους συμπολίτες του μέσα από την εκπομπή του “Πρόσωπα”.

www.imerazante.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα