Ακραία επίθεση Φορτσάκη στον Τσίπρα για την ομιλία στο πανεπιστήμιο

Ακραία επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε με ανακοίνωση του ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Θεόδωρος Φορτσάκης. Αφορμή στάθηκε η πρόσκληση του Τσίπρα από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών να μιλήσει στην τελετή για την 25η Μαρτίου που διοργανώνεται ανήμερα της επετείου. Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι: «Με θλίψη παρακολουθούμε το κατάντημα του μεγαλυτέρου πανεπιστήμιου της χώρας, του εμβληματικού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Οι πρυτανικές αρχές, αφού επί τετραήμερο, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, αδιαφόρησαν για τη κατάληψη της Νομικής Σχολής και ανέχτηκαν την καταστροφική παρουσία των παράνομων καταληψιών μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν, τώρα, κατά παράβαση της μεγάλης παράδοσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, αλλά και κάθε πανεπιστημιακής δεοντολογίας, προσκάλεσαν ως ομιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μάρτιου στη Μεγάλη Αίθουσα τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα».
Και προσθέτει: «Στη σημαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο, ενώ ο πανηγυρικός εκφωνείται από αναγνωρισμένο καθηγητή, ιστορικό, ο οποίος τώρα παραμερίστηκε, παρότι του είχε αρχικά ανατεθεί να ομιλήσει. Μόνον επί Χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών. Η υποβάθμιση του πανεπιστήμιου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωση του. Ας μην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ότι έχει απομείνει από την αξιοπρέπεια τους. Έκτος και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στην συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό με τις μουσικές του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα