Αμυντικός… προσανατολισμός από Αναστασίου!

Το ενδεχόμενο να αλλάξει αγωνιστικό προσανατολισμό και να ενισχύσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, εξετάζει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, ενόψει της αναμέτρησης με τη Ντιναμό Μόσχας, για το Europa League.

Η προβληματική αμυντική λειτουργία των «πράσινων», σε συνδυασμό με την ποιότητα και την ικανότητα των Ρώσων στον επιθετικό τομέα, έχουν προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», η οποία αναζητεί άμεσα την «ασπιρίνη», που θα προσφέρει την λύση. Ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί γκολ σε σχεδόν σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει και μάλιστα με αντιπάλους αρκετά υποδεέστερους της Ντιναμό Μόσχας. Ο Γιάννης Αναστασίου μελέτησε αρκετά τους Ρώσους και διαπίστωσε ότι είναι μία ομάδα με μεγάλη ταχύτητα και εξαιρετική ποιότητα σε όλες τις γραμμές της, ιδιαίτερα όμως στο επιθετικό της κομμάτι.

Παράλληλα, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει διαπιστώσει μεγάλο πρόβλημα στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας, καθώς τόσο ο Μπούρμπος, όσο και ο Τριανταφυλλόπουλος, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, ιδιαίτερα δε, με αντιπάλους που διαθέτουν ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Η πιθανότητα να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός με σύστημα 3-6-1 είναι μεγάλη, καθώς ο Αναστασίου θέλει να προσδώσει βάθος στην άμυνά του, ώστε να αποφύγει τις ταχύτατες επιθέσεις των Ρώσων, αλλά και να ελέγξει το ρυθμό στο κέντρο, ώστε να μην επιτρέψει την εκδήλωση εύκολων προσπαθειών από την αντίπαλη ομάδα.

Στην παρούσα φάση, και μετά την ήττα από την Καλλονή στο πρωτάθλημα, ο Αναστασίου βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης, καθώς έχουν ξεκινήσει οι μουρμούρες στα υψηλά κλιμάκια για το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Ένα ακόμη ατυχές αποτέλεσμα και μία ενδεχόμενη νέα κακή εμφάνιση, θα επιδεινώσει την κατάσταση εις βάρος του, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στο εσωτερικό της ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα