Μνήμες από το έπος του Γουέμπλεϊ

Στιγμές θριάμβων αναβίωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23/12 στο γραφείο του Νικόλα Πατέρα στο Κολωνάκι, στιγμές που ζωντάνεψαν μέσα από τις μνήμες και τις διηγήσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών εκείνης της πορείας προς το Γουέμπλεϊ που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1970 και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουνίου του 1971 στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης.

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία πριν από 44 χρόνια βρέθηκαν στα γραφεία του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού και θυμήθηκαν ωραίες ιστορίες εκείνης της σεζόν που έμελε να γραφτεί ως η πιο λαμπρή ευρωπαϊκή πορεία ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήταν μία υπέρβαση η οποία έγινε πραγματικότητα χάρη στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Φέρενς Πούσκας, στο «μαέστρο» Μίμη Δομάζο, τον εκτελεστή Αντώνη Αντωνιάδη, στο «πουλί» Τάκη Οικονομόπουλο και όλους τους υπόλοιπους αθλητές του Παναθηναϊκού.

Ως γνωστόν, ο Νικόλας Πατέρας έχει μία ευαισθησία σε αυτή την ομάδα, καθώς ως πιτσιρικάς βίωσε τη μεγάλη πορεία μέσα από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου, ως γιός του τότε αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτέχνη ΠΑΟ, Διαμαντή Πατέρα. Για μία ακόμη φορά, ωστόσο, θέλησε να κάνει κατανοητό πως δεν συνδυάζεται η πρωτοβουλία του αυτή με διάθεση επιστροφής στα κοινά του ΠΑΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα