Αναγνώριση και αντίο στον Γκέραντ (video)

Η είδηση πως απεβίωσε ο Ευγένιος Γκέραρντ, προκάλεσε θλίψη στην ποδοσφαιρική κοινωνία.  Στα μηνύματα και τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις, επισημάνθηκε το μεγαλείο του ανθρώπου, η αξία του προπονητή και η προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ, στη λιτή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: «Ο ΟΦΗ μας, έγινε σήμερα, πραγματικά, πολύ φτωχός. Καλό ταξίδι Μίστερ. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ, Ολλανδέ!».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επαίνεσε τον εκλιπόντα και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου: «Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ. Ενός ανθρώπου που, με τον απαράμιλλο επαγγελματισμό του, την αγάπη του για το άθλημα και τους αθλητές του καθώς και το ήθος του, άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξή του.

Ο Γκέραρντ αγάπησε τη χώρα μας, ιδιαίτερα την αγαπημένη του Κρήτη, το νησί που έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Και οι Έλληνες αναγνώρισαν την αξία του κατατάσσοντάς τον στις καρδιές τους ως μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του ποδοσφαίρου μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην αθλητική οικογένεια του ΟΦΗ».

Η Super League τονίζει την ανεξίτηλη προσφορά του Γκέραρντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ και απευθύνει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια. Η σημαντική προσφορά του Ευγένιου Γκέραρντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, εξήρε το ήθος και τη σταθερότητα στις αρχές που είχε ο 77χρονος: «Ο Ευγένιος Γκέραρντ μπήκε στην ζωή της ποδοσφαιρικής Ελλάδας το 1985 και κατάφερε να μας διδάξει σε όλα τα χρόνια της πορείας του στα γήπεδα ως προπονητής τις βασικές αρχές της αξιοπρέπειας που ήταν φανερή σε κάθε του κίνηση από τον πάγκο, σε κάθε δήλωση του.

Το ήθος του και η σταθερότητα στις αρχές του αποτέλεσαν βασικό άξονα στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, αφού ανέδειξε και διαμόρφωσε αρκετούς ποδοσφαιριστές που πλέον βρίσκονται στους πάγκους των ελληνικών ομάδων και έχουν περάσει και από το πρωτάθλημα της Football League. Οι αξίες με τις οποίες γαλούχησε γενιές ποδοσφαιριστών αποτελούν την καλύτερη κληρονομία για το ποδόσφαιρο μας και δεν είναι τυχαίο πως ήρθε στην χώρα μας σαν Έγκε και έγινε ο δικός μας Ευγένιος».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών απεύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στο δάσκαλο Γκέραρντ: «Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Ευγένιος Γκέραρντ ξεκίνησε το ταξίδι του για τη γειτονιά των αγγέλων. Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Π. και σύσσωμη η οικογένεια των ποδοσφαιριστών, θρηνεί την απώλεια ενός ανθρώπου που άφησε το στίγμα του στη χώρα μας και ξεχώρισε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

Η απώλειά του σε ηλικία 77 ετών αφήνει “φτωχότερο” το ελληνικό ποδόσφαιρο και το μυαλό όλων  βρίσκεται στους οικείους του. Το έργο που επιτέλεσε αποτελεί μία παρακαταθήκη για το μέλλον, την οποία καλούμαστε να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού.

Από την πλευράς μας δάσκαλε σου λέμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για όσα μας προσέφερες.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει….».

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, αναφέρεται στον άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα του κρητικού ποδοσφαίρου: «O πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, το Διοικητικό Συμβούλιο και σύσσωμο το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, τα σωματεία, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και ο φίλαθλος κόσμος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ για τον θάνατό του.

Το Ηράκλειο, η Κρήτη, όλη η φίλαθλη Ελλάδα θρηνούν για το χαμό του προπονητή, του ανθρώπου που άλλαξε τη μοίρα του κρητικού ποδοσφαίρου. Του ανθρώπου – του ΦΙΛΟΥ, που ταύτισε το όνομά του με τον ΟΦΗ και έφερε μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις στο νησί.

Εκείνου που από τα χέρια του πέρασαν δεκάδες ταλέντα και ποδοσφαιριστές που κόσμησαν όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Με τον θάνατο του Ολλανδού κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο, που όμοιό του δεν θα ξαναβρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το στίγμα του, η προσωπικότητά του, η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του αποτελούν έναν μοναδικό θησαυρό και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε και να τον μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου ως πρώτο ελάχιστο φόρο τιμής στον Ευγένιο Γκέραρντ αποφασίζει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σε όλες τις τοπικές κατηγορίες τόσο στις 7 Ιανουαρίου, όσο και στις 13-14 Ιανουαρίου όταν επαναρχίζουν όλες οι ομάδες τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.

Σύσσωμο το Δ.Σ. θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία για να εκφράσει το ύστατο αντίο στον Ευγένιο Γκέραρντ και να συλλυπηθεί την οικογένειά του…».

Η ΠΑΕ AEK τον χαρακτηρίζει δάσκαλο και αναφέρεται σε μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Με βαθιά οδύνη για τον χαμό του Ευγένιου Γκέραρντ η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ υπήρξε μία εκ των πλέον εμβληματικών μορφών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποτελεί τεράστια τιμή και παρακαταθήκη για την ομάδα μας το γεγονός ότι την υπηρέτησε από δύο διαφορετικά πόστα ως τεχνικός σύμβουλος δίπλα στον Τόνι Σαβέβσκι το 2000 και πέντε χρόνια αργότερα ως διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ. Το στίγμα του Ευγένιου Γκέραρντ θα παραμείνει ανεξίτηλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με την προσφορά του θα αποτελεί διαχρονικά πρότυπο προς μίμηση. Καλό ταξίδι, δάσκαλε!»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μνημονεύει ένα σπουδαίο φιλέλληνα: «Η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ, ενός σημαντικού προπονητή, ενός σπουδαίου φιλέλληνα».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρεται στην απώλεια ενός φανατικού φιλέλληνα που έγινε πραγματικός Έλληνας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο. Η απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ είναι τεράστια γιατί «έφυγε» ένας δάσκαλος του αθλήματος, ένας φανατικός φιλέλληνας που με τα χρόνια έγινε πραγματικός Έλληνας, μια χαρισματική προσωπικότητα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Ευγένιε… #RIP».

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισημαίνει το ήθος του Ολλανδοκρητικού: «Μία από τις πιο γνώριμες, αγαπητές και αξιοσέβαστες φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Ευγένιος Γκέραρντ, ένας άνθρωπος που έμοιαζε να είναι πάντα «παρών» στο ποδόσφαιρό μας σαν υπόδειγμα ήθους και σαν σημείο αναφοράς κάθε ωραίας ποδοσφαιρικής ιστορίας θα ανήκει στο εξής στο «Πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος».

Η ΠΑΕ Πανιώνιος τονίζει τη διαχρονική προσφορά του: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ για το χαμό του. Ο Ευγένιος Γκέραρντ τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόσφερε σε αυτό διαχρονικά».

Η ΠΑΕ Πλατανιάς χαρακτηρίζει το γεγονός ως μια σημαντική απώλεια για ολόκληρο το ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε από σήμερα φτωχότερο με την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ, ενός μεγάλου δασκάλου και σημαντικού φιλέλληνα. Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Η ΠΑΕ Απόλλων κάνει λόγο για άνθρωπο κόσμημα: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του Ευγένιου Γκέραρντ, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Ευγένιος Γκέραρντ αποτέλεσε για πολλά χρόνια άνθρωπο-κόσμημα του ποδοσφαίρου μας. Καλό ταξίδι».

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης αναφέρεται σε εμβληματική μορφή: «Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους οικείους του Ευγένιου Γκέραρντ, αλλά και της ευρύτερης οικογένειας του ΟΦΗ. Ο Ευγένιος Γκέραρντ αποτέλεσε εμβληματική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη του ποδοσφαίρου της περιφέρειας».

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός επισήμανε την καθολική αποδοχή του Γκέραρντ: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ, ο οποίος με όσα προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προσωπικότητα και το ήθος του κέρδισε την καθολική αποδοχή και αναγνώριση».

Τη θλίψη της εξέφρασε και η ΠΑΕ Λεβαδειακός: «Μία από τις πιο σπουδαίες, αγαπητές και αξιοσέβαστες φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Ευγένιος Γκέραρντ, ένας άνθρωπος πραγματικά κύριος και από τους ελάχιστους που πρόσφεραν πραγματικά στον αθλητισμό.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε από σήμερα φτωχότερο με την απώλειά του. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Δάσκαλε…».

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε με ανακοίνωση και η ΠΑΕ Κέρκυρα: «Η ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκεράρντ. Θα τον θυμόμαστε για όσα προσέφερε διαχρονικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Ηρακλής, στον πάγκο του οποίου είχε καθίσει ο Γκέραρντ τη διετία 2002-2004, αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Ηρακλή με θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ που διετέλεσε προπονητής της Ομάδας μας (2002-2004) και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Παναχαϊκή, στην οποία εργάστηκε για τελευταία φορά ως προπονητής: «Η Διοίκηση, το ποδοσφαιρικό και τεχνικό team και σύσσωμη η οικογένεια της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, εκφράζουν τα βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του εμβληματικού Ευγένιου Γκέραρντ που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος “ταξίδεψε” για την γειτονιά των αγγέλων σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την οικογένεια του ΟΦΗ στον οποίο πρόσφερε τα μέγιστα, αλλά και στην μεγάλη “κοκκινόμαυρη” οικογένεια, της οποίας διετέλεσε μέλος της πριν λίγα χρόνια. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στους οικείους του Ευγένιου Γκέραρντ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα