Ανατρέπει την τακτική Τσίπρα ο Σαμαράς

Το δίλημμα το έθεσε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός για το διακύβευμα των εκλογών στην παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Το δίλημμα που είναι «Φυγή προς τα εμπρός ή παραμονή στο χθες με μιζέρια και καταστροφολογία» είναι το μότο που πρέπει να χρησιμοποιούν μέχρι την ημέρα των εκλογών της 25ης Μαΐου.

Φυσικά τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν την ευκαιρία να παρερμηνεύσουν τα λόγια του πρωθυπουργού και να θέσουν στους πολίτες το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», καθώς τα όσα ισχυρίζονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

Εξάλλου, όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς «το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν αφορά μόνο την παράταξή μας. Αφορά τη Χώρα. Αφορά το μέλλον της». Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν ποιους θέλουν στο τιμόνι της χώρας στους επόμενους κρίσιμους μήνες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση, βάζοντας ψηλά τον πήχη απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση σε δύο σημεία: τα επιτεύγματα από τις θυσίες της κοινωνίας και τη σταθερότητα.

Σε μια περίοδο που το δίλλημα μνημόνιο-αντιμνημόνιο έχει εκλείψει, το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στα επόμενα βήματα είναι αυτό το οποίο θα πρέπει να διαλέξουν οι πολίτες, γεγονός που το γνωρίζουν πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι καθημερινές παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύουν τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει ο ελληνικός λαός να μην αφήσει τα επιτεύγματα που πέτυχε με πόνο να πάνε χαμένα και να διαφυλάξει τη σταθερότητα που είναι απαραίτητη για να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης.

Στροφή στην  οικονομία

Υπό το πρίσμα αυτό ο πρωθυπουργός σκοπεύει στις περίπου 40 ημέρες που απομένουν μέχρι της ευρωεκλογές, να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να τη μετατοπίσει προς τα ζητήματα της οικονομίας – της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, καλώντας καθημερινά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρουν θέση, την ώρα που η κοινωνία θα παρακολουθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι θέλει να στρέψει την προεκλογική συζήτηση στο πεδίο της οικονομίας ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τα περί δημοψηφίσματος, τις συζητήσεις για το νόμισμα και την ευθεία αμφισβήτηση της Κουμουνδούρου για το πλεόνασμα και την έξοδο στις αγορές. Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που άρχισε να παίρνει τις πρώτες «ανάσες».

Μ.Κ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα