Ανεβάζει τον πήχη ο Σαμαράς

Αποφασισμένος για σκληρή αντιπαράθεση επί όλων των θεμάτων φέρεται ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως λένε οι συνεργάτες του «τώρα που ξεκαθάρισε το εσωκομματικό τοπίο ο πρόεδρος θα αποδομήσει σε χρόνο ρεκόρ την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία έτσι κι αλλιώς θα βρεθεί και στην δίνη του δικού του εσωκομματικού κυκλώνα». Στην ΝΔ και ειδικά στην ηγετική ομάδα εκτιμούν πως ο Τσίπρας λόγω των δικών του αδιεξόδων θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να προσγειωθεί στην σκληρή πραγματικότητα, όμως είναι άγνωστο εάν θα τα καταφέρει, καθώς η αριστερή πλατφόρμα είναι αντίθετη όχι μόνο στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις, αλλά ακόμη και για τη συνάντηση με την Μέρκελ.
Ο Αντώνης Σαμαράς ήδη έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη και γι’ αυτό άσκησε προσωπική κριτική για την περιβόητη επιστολή Τσίπρα. «Αποκαλύφθηκε το θέατρο της υπερήφανης διαπραγμάτευσης, να ενημερώνεις τους ξένους ηγέτες ότι η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, την ώρα που διαβεβαίωνες τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε με τη ρευστότητα, ούτε με τα δάνεια, ούτε με τις συντάξεις», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Υπερηφάνεια, όμως, είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες».
Ο τέως πρωθυπουργός προτρέπει τον κ.Τσίπρα «πρακτικά, ρεαλιστικά να αντιμετωπίσει τη σημερινή συνάντησή του με την καγκελάριο και να έχει κριτήριο τις ανάγκες της χώρας και της οικονομίας και όχι τα γνωστά λόγια για εσωτερική κατανάλωση».
Η Ντόρα
Κι ενώ στη ΝΔ βρίσκονται σε εγρήγορση αναζητώντας κάθε ευκαιρία για σκληρή αντιπαράθεση, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε νέα αρχηγική εμφάνιση μέσα σε λίγα 24ωρα. Έτσι κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη δανειακή σύμβαση, με την οποία ζητάει να μάθει γιατί δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία στη Βουλή ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους.
Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει παράλληλα ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος αμφισβήτησε δημοσίως τόσο την υπογραφή του κειμένου της επέκτασης της δανειακής σύμβασης για τέσσερις μήνες όσο και το ίδιο το περιεχόμενό της. «Η αμφισβήτηση αυτή, η οποία εκφράζεται και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ερωτηματικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό και υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας εν όψει της προσεχούς διαπραγμάτευσης στο Eurogroup» επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα