Ανοίγει «μέτωπο» και με την ΑΕΚ ο Βασιλειάδης

Ένα σεβαστό ποσό πιθανότατα θα κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ, ως διοικητικό πρόστιμο. Γιατί οι οπαδοί της παραβίασαν την απαγόρευση μετακίνησης και βρέθηκαν στο Αγρίνιο, για την αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό (6/1). Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ζήτησε να σχηματιστεί φάκελος με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, την έκθεση της αστυνομίας και του παρατηρητή του αγώνα.

Το ύψος του προστίμου θα εξαρτηθεί – εκτός από την κρίση του υφυπουργού – και από τον νόμο στον οποίο θα βασιστεί. Για την περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο διαφορετικές προβλέψεις. Το άρθρο 1, παρ. 3 του νόμου 4326/2015 προβλέπει πρόστιμο από 25 χιλιάδες ευρώ ως 5 εκατομμύρια. Το άρθρο 5, παρ. 2 του νόμου 4049/2012 προβλέπει από 50 ως 500 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση στη ΓΓΑ είναι ότι η περίπτωση της ΑΕΚ εμπίπτει στη διάταξη του «νόμου Γερουλάνου» (4049/2012).

Στην «κιτρινόμαυρη» εταιρία τηρούν στάση αναμονής. Δε σχολιάζουν, μέχρι το θέμα να αποκτήσει επίσημο χαρακτήρα. Δηλαδή να κληθούν για εξηγήσεις. Αντίθετα, στις τάξεις των φιλάθλων της Ένωσης επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια, η οποία συνοδεύεται από «βαριές» κουβέντες.

Βάση νόμου, η κίνηση Βασιλειάδη είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Είναι γεγονός όμως ότι μέχρι τώρα οι αποφάσεις απαγόρευσης παραβιάστηκαν πολλές – αν όχι τις περισσότερες – φορές. Ειδικά από τους φιλάθλους των ισχυρών ΠΑΕ. Γιατί λοιπόν τώρα, ο υφυπουργός αθλητισμού αποφάσισε να διακόψει το στρουθοκαμηλισμό στην παραβίαση των αποφάσεων που υπέγραφε;

Ίσως γιατί, πλέον, θεωρεί ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή. Άρα, θα υπάρξει, ανάλογη συνέχεια. Ίσως, από την πίεση των ανεπίσημων μεν αλλά πάντως ισχυρών διαμαρτυριών από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τα σχετικά ρεπορτάζ των φίλα προσκείμενων στους «ερυθρόλευκα» ΜΜΕ και τις έντονες αντιδράσεις «κόκκινων» οπαδών. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο κύριος Βασιλειάδης σκέπτεται – αν δεν έχει αποφασίσει – να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα