Αντίθετοι στην πληρωμή κομμένων λογαριασμών της ΔΕΗ οι «Πέντε Δήμαρχοι»

Την αντίθεσή τους να πληρώνουν οι δήμοι τους «κομμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξέφρασαν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ως «Πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων».

Μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατήγγειλε φαινόμενα δημαγωγίας και λαϊκισμού γύρω από το θέμα των πολιτών που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και κάλεσε τους δημάρχους που είπαν ότι θα πληρώσουν λογαριασμούς να εξηγήσουν πώς θα το κάνουν

Ο κ. Καμίνης, σημείωσε επίσης ότι οι τράπεζες έχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και από εκεί μπορούν να βγουν συμπεράσματα αν κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ή όχι.

Με αφορμή το θάνατο της μαθήτριας από μαγκάλι στη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα και σε άλλα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι σαφώς υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση, αλλά πρόσθεσε: «Εγώ δεν βλέπω σπίτια να λαμπαδιάζουν κάθε μέρα».

Όσο για την περίπτωση της μαθήτριας που πέθανε από μαγκάλι παρατήρησε ότι με τη μητέρα της έμεναν «παράνομα» και φοβήθηκαν να ζητήσουν βοήθεια.

Ο κ. Σκοτινιώτης είπε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει δαπάνες των δήμων για λογαριασμούς πολιτών, ενώ ο κ. Φίλιος είπε ότι η κυβέρνηση θα επανασυνδέσει απλώς το ηλεκτρικό ρεύμα στις οικογένειες που έχει διακοπεί για τις μέρες των Χριστουγέννων και δεν προβαίνει σε κάποια ρύθμιση για τη διευκόλυνση εξόφλησης των εν λόγω λογαριασμών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα