Αντιδρά η Αυστρία στις προτάσεις Γιούνκερ για επέκταση του Σένγκεν

Αντιδρά η Αυστρία στις προτάσεις που διατύπωσε κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για επέκταση των Χώρου Σένγκεν.

Μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Αυστριακός υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σημείωσε ότι, κατά την άποψή του, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα συζήτησης και τόνισε ότι αντ΄ αυτού θα πρέπει να βρεθεί μία λύση αλλαγής του Κώδικα Σένγκεν για περαιτέρω συνοριακούς ελέγχους.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, σε σημερινές δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες υποστήριξε μία παράταση των προθεσμιών για τους συνοριακούς ελέγχους εντός της Ζώνης Σένγκεν.

«Για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να αποφύγουμε τις παράνομες εισόδους στα σύνορα πρέπει να προσαρμόσουμε τις προθεσμίες για τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα στις πραγματικές προκλήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του οποίου πάγια απαίτηση είναι η βελτίωση του συνοριακού κώδικα του Σένγκ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα