«Αντιπαραγωγική η μείωση του ελληνικού χρέους»

Κάθετα αντίθετος σε ενδεχόμενη μείωση του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο  επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, που τονίζει ότι η προσπάθεια της χώρας μας πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις.

«Μια ελάφρυνση χρέους, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα σε πέντε χρόνια να βρισκόμαστε ενώπιον της ίδιας κατάστασης θα ήταν αντιπαραγωγική και θα έστελνε το λάθος μήνυμα προς τις χώρες στις οποίες εφαρμόζονται προγράμματα» διαμήνυσε ο Βάιντμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt». Και πρόσθεσε: «Η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Νέες ενισχύσεις δεν δημιουργούν ούτε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ούτε μόνιμα σταθερή δημοσιονομική κατάσταση».

Σε άλλο σημείο κατέστησε σαφές πως η κρίση στο ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί και έκανε λόγο για παραπλανητική ηρεμία που επικρατεί αυτή τη στιγμή. «Το να κηρύσσουμε τη γρήγορη λήξη της κρίσης είναι λάθος και αποδυναμώνει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες», σημείωσε ο Βάιντμαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα