Απογοήτευσε η ΑΕΚ στη Γερμανία

Ανώμαλη προσγείωση για την μπασκετική ΑΕΚ! Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβς έπαιξε απογοητευτικό μπάσκετ στη Γερμανία με αντίπαλο τη Λούντβινγκσμπουργκ και ηττήθηκε με 72-67, αποτέλεσμα που δυσκολεύει το στόχο κατάκτησης της δεύτερης θέσης του ομίλου που οδηγεί στην απ’ ευθείας πρόκριση στους «16» του Champions League της FIBA.

Οι γηπεδούχοι ήταν διαβασμένοι και με εξαίρεση το πρώτο τρίλεπτο που μάλλον αιφνιδιάστηκαν με τη χρησιμοποίηση του Λαρεντζάκη και του Χαριτόπουλου (0-8 το ξεκίνημα της Ένωσης) είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση.

Ο Ζντοβς βλέποντας την ομάδα του να τα σπάει έξω από τα 6,75 (7/33 τρίποντα) δεν μπορούσε να σκαρφιστεί κάποια λύση για επιθέσεις κοντά στο καλάθι και στην πραγματικότητα οι παίκτες του σκόραραν από το ζωγραφιστό μόνο με ατομικές ενέργειες (προσποίηση για τρίποντο και μετά διείσδυση). Αυτό, φυσικά, δεν είναι μπάσκετ και ο Γιούρι Ζντοβς είναι αδικαιολόγητος παρά την έλλειψη λύσεων στη θέση «5». Έκανε τον αντίπαλο προπονητή, τον Αμερικάνο Τζον Πάτρικ, να φαντάζει «Αϊνστάιν»  μπροστά του! Ο δε Χαριτόπουλος που ξεκίνησε δεν τα πήγε άσχημα, αλλά μετά ξεχάστηκε στον πάγκο…

Η άμυνα της ΑΕΚ σε γενικές γραμμές δεν ήταν κακή, ενώ και η αστοχία ήταν ανυπόφορη, αλλά όταν βλέπεις ότι ο Ούκιτς, ο Σάκοτα και ο Γουίλιαμς δεν το έχουν (1/16 και οι τρεις μαζί στα τρίποντα), τότε ως προπονητής οφείλεις να βρεις άλλες λύσεις. Προς υπεράσπισή του ο Ζντοβς μπορεί να ισχυριστεί ότι τα σουτ ήταν ελεύθερα και ήταν θέμα ημέρας για να μπουν, αλλά αυτό δεν αποτελεί απόλυτη δικαιολογία για έναν προπονητή που δηλώνει πως θέλει να τα κατακτήσει όλα. Τα δε νεύρα του τα μεταφέρει και στους παίκτες με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να έχει το ρεκόρ των τεχνικών ποινών στη φετινή διοργάνωση. Τουλάχιστον απαράδεκτο!

Μεγάλο πισωγύρισμα για την ΑΕΚ αυτή η απόδοση και όχι τόσο η ήττα κόντρα σε μία κοντρολαρισμένη ομάδα. Η Ένωση έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, αφού διαθέτει παίκτες με φοβερό ταλέντο, αλλά σήμερα υπολείπεται δυναμικής που καμουφλάρεται από το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα