Αποθήκη με χιλιάδες παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα στην Αθήνα

Κατάστημα που διέθετε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας άνδρες της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι συνέλαβαν έναν 23χρονο Κινέζο, ενώ αναζητούν την 67χρονη συμπατριώτισσά του, που είναι και ιδιοκτήτρια.

Η συγκεκριμένη έρευνα έλαβε χώρα στο πλαίσιο των ελέγχων της  επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Στο κατάστημα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και πρόσφορα να διατεθούν προς πώληση, παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα – σκευάσματα, για στυτική δυσλειτουργία και συγκεκριμένα 32.871 χάπια και 18 μπουκάλια λαδιού, μικρού μεγέθους. Για αυτά δεν είχαν εκδοθεί συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία αξίας ή διακίνησης αγαθών.

Τα παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Σε βάρος των δύο Κινέζων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, παράβαση των διατάξεων σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον αγορανομικό και εθνικό τελωνειακό κώδικα – λαθρεμπορία, καθώς και για εμπορία, εν γένει φαρμακευτικών διαιτητικών και καλλυντικών προϊόντων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε να εργάζεται ένας 21χρονος Κινέζος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα