Αποχαιρετισμός με χιόνια και καταιγίδες

 Το 2014 σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν ωστόσο ο «αποχαιρετισμός» του θα συνοδευτεί με ακραία καιρικά φαινόμενα αφού μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα προελαύνει το μέτωπο της κακοκαιρίας στη χώρα, όπως μας προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο από την Παρασκευή αλλά ο καιρός θα παραμείνει κρύος και το Σαββατοκύριακο.

 Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΥ εκδίδει συνεχώς ανανεωμένα, έκτακτα δελτία για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία θα συνεχίσει μέχρι το τέλος του χρόνου, με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι η μέρα που θα κορυφωθεί η κακοκαιρία. Χαμηλά ο υδράργυρος, χιόνια και καταιγίδες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτές τις μέρες.

Ειδικότερα, στην Αττική τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι 3 με 5, από το μεσημέρι 6 με 7 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα βροχές και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Φλώρινα και Καστοριά τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες λόγω παγετού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τρίτη 30-12-2014

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο στα Νοτιότερα παραθαλάσσια, καταιγίδες στις νησιώτικες περιοχές και χιονιά στα υπόλοιπα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χωρά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και σποραδικές βροχές. Στα παραθαλάσσια.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειων διευθύνσεων 5 με 7, από το μεσημέρι στα ανατολικά 7 με 8 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Τέταρτη 31-12-2014

Καιρός: στην Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με ασθενείς χιονοπτώσεις που γρήγορα θα σταματήσουν. Στο Ιόνιο άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιονιά στα ορεινά. Στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Πέμπτη 01-01-2015

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί. Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χωρά χιονοπτώσεις ακόμα και στις νοτιότερες περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της νοτιάς νησιώτικης χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Παρασκευή 02-01-2015

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 6
Με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σάββατο 03-01-2015

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοανατολικά με τοπικές βροχές η χιονόνερο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα