Από τα ψηλά στα χαμηλά!

Το διαζύγιο μεταξύ του Νίκου Σπυρόπουλου και του ΠΑΟΚ είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό. Ο 31χρονος αμυντικός δεν κατάφερε ποτέ να φανερώσει ψήγματα του ταλέντου του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και τώρα περιμένουμε να δούμε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πριν από μία δεκαετία, το 2005, ένα χρόνο μετά το θρίαμβο του Euro της Πορτογαλίας, ψάχναμε τα επόμενα ταλέντα, αυτά που θα οδηγούσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέες επιτυχίες. Ο Νίκος Σπυρόπουλος, λοιπόν, συγκαταλεγόταν σε αυτή τη λίστα των ταλέντων. Τότε ήταν 22 χρονών και μετά από τρία χρόνια στον ΠΑΣ, είχε κατηφορίσει στην Αθήνα για λογαριασμό του Πανιωνίου όπου πραγματοποιούσε θαυμάσιες εμφανίσεις. Το μεγάλο το βήμα το έκανε το 2008 όταν ενσωματώθηκε στον ΠΑΟ, ένα χρόνο μετά την πρώτη του κλήση στην Εθνική. Όλα πήγαιναν καλά, με τον Σπυρόπουλο να διακρίνεται, να αποτελεί μέλος της ομάδας του «πράσινου» νταμπλ και να αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας.

Μετά το 2011, όμως, η απόδοσή του άρχισε να πέφτει. Σχεδόν ανεξήγητα, ο Σπυρόπουλος δεν ήταν πλέον το αξιόπιστο μπακ, η γκρίνια στη Λεωφόρο ήταν συχνή και ο ποδοσφαιριστής αντί να προοδεύει και να ωριμάζει, έμοιαζε έξω από τα νερά του. Το 2013 ο Παναθηναϊκός δεν επέλεξε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, επιδίωξε να ψάξει την τύχη του στην Ιταλία, δεν στέριωσε όμως στην Κιέβο Βερόνα και επέστρεψε αμέσως στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, από το 2013 και μετά αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και πρόλαβε να παίξει μέσα σε δύο χρόνια σε 19 ματς πρωταθλήματος, χωρίς να εντυπωσιάσει. Σήμερα, λοιπόν, έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και αναζητεί τον επόμενο σταθμό, μία ομάδα που θα πιστέψει σε αυτόν και την αναγέννησή του. Ότι ξέρει μπάλα, ξέρει. Ίσως είναι ψυχολογικό. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να επανέλθει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα