Αυστραλία: Βρέθηκαν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα σε… παντοπωλείο!

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στην Αυστραλία, καθώς ένας άνδρας αγόρασε από παντοπωλείο φοριαμούς και βρήκε μέσα… απόρρητα κρατικά έγγραφα. Το παλαιοπωλείο βρίσκεται στη Καμπέρα, και πουλάει μεταχειρισμένα έπιπλα ενώ ο άγνωστος βρήκε τα έγγραφα σε δύο κλειδωμένους φοριαμούς.

Ο αγοραστής απομάκρυνε τις κλειδαριές με τρυπάνι και βρήκε μέσα διάφορα έγγραφα του υπουργικού συμβουλίου, και πολλά εξ αυτών είχαν απ’ έξω ενδείξεις που έλεγαν «άκρως απόρρητο», «ευαίσθητο υλικό», «εμπιστευτικό» κτλπ.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν δημοσιεύθηκε για ευνόητους λόγους.

Τα αρχεία είναι από διάφορες κυβερνήσεις που καλύπτουν παραπάνω από δέκα χρόνια,  ενώ μια από αυτές είναι και του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ.

Τα περισσότερα έγγραφα αφορούν την εσωτερική πολιτική, και κυβερνητική πολιτική από τους πρωθυπουργούς Κέβιν Ραντ, Τόνι Άμποτ και Τζον Χάουαρντ.

Ένα απ’ αυτά αποκαλύπτει ότι ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, επεδίωκε το 2013 να καθυστερήσει την έκδοση ταξιδιωτικών θεωρήσεων καλώντας τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώραςνα μη βιαστούν να εξετάσουν τις αιτήσεις για χορήγηση ασύλο.

Άλλα, έχουν να κάνουν με τις κινήσεις της αντιτρομοκρατικής και για ύποπτους εξτρεμιστές. Ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα περί του θέματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα