Αυτός είναι ο Βέλγος τζιχαντιστής, εγκέφαλος της σφαγής στο Παρίσι

Ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, 27 ετών , είναι εκείνος που σχεδίασε τη σφαγή στο Παρίσι. Η βελγική εφημερίδα Le Soir, αλλά και πολλά βελγικά ΜΜΕ, κατονομάζουν σήμερα τον 27χρονο,  ως τον «εγκέφαλο» πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα, επικαλούμενα πηγές από την αστυνομία.

Ο Αμπααούντ θεωρείται πως είναι ένας από τους ηγέτες του πυρήνα της Βερβιέρ, δηλαδή τζιχαντιστών που επέστρεψαν από την Συρία και εναντίον των οποίων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, είναι Βέλγος, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20 Minutes.fr. Ο πατέρας του Ομάρ είναι μανάβης στην γειτονιά αυτή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Der Standaard, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου. Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων. Το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα. Οπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα