Αφλογιστία και διαιτησία άφησαν εκτός τον Ολυμπιακό

Ένα πέναλτι τραβηγμένο από τα… μαλλιά, το χατ τρικ του Φαν Πέρσι και η αφλογιστία στην επίθεση, στέρησαν από τον Ολυμπιακό μία μεγάλη πρόκριση και έδωσαν το εισιτήριο για τους «8» του Champions League στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-0, στο Ολντ Τράφορντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν μετατρέψει τον… εφιάλτη σε γιορτή, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το… αυτονόητο! Να σκοράρουν. Η ομάδα του Πειραιά χρειαζόταν ένα γκολ, το οποίο δεν ήρθε ούτε στην ευκαιρία του Πέρεζ, ούτε στη διπλή απόκρουση του Ντε Γκέα, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του στην κεφαλιά του Φουστέρ και στο δυνατό σουτ του Ντομίνγκεζ, στην ίδια φάση.

Αντ’ αυτού, οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Φαν Πέρσι από τον Χολέμπας, στο 23’. Χάθηκε η μεγάλη διπλή ευκαιρία των πρωταθλητών Ελλάδας στο 40’ και – το κομβικό σημείο της αναμέτρησης – στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, μία αμυντική ολιγωρία στην παράλληλη μεταβίβαση του Ρούνεϊ, έδωσε την ευκαιρία στον Φαν Πέρσι να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να διαμορφώσει το 2-0.

Το… θρίλερ ολοκληρώθηκε σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 51’, όταν ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε φάουλ, ο Ρομπέρτο δεν παρακολούθησε την πορεία της μπάλας και το 3-0 ήταν γεγονός. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει, παρά τις ευκαιρίες που έχασε με τον Φουστέρ, στο 66’ και τον Ντομίνγκεζ στο 79’.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα