Βαρβιτσιώτης: «Να γεμίσουμε τις θάλασσές μας με ελληνικές σημαίες»

Τη βασική πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας για τα νησιά ανέπτυξε ο Μιλιτιάδης  Βαρβιτσιώτης μιλώντας στη Διάσκεψη με θέμα «Νησιωτικότητα: Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και θέσεων εργασίας». Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός  «βασική μας πολιτική είναι τα νησιά να φτάσουν σε ένα επίπεδο συγκοινωνιακής, οικονομικής, εφοδιαστικής, ενεργειακής, εκπαιδευτικής, ιατροφαρμακευτικής και πολιτιστικής επάρκειας, για να μπορέσουν να μπουν μέσα σε συνθήκες ανταγωνισμού».

Στην εναρκτήρια συνεδρία της διάσκεψης, την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησαν ακόμη η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για τη χάραξη ξεκάθαρης νησιωτικής πολιτικής, όπως είναι η απελευθέρωση της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τα διοικητικά πάρεργα, η συγκρότηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής και η ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού. «Στόχος μας με τον νέο νόμο», είπε, είναι «να γεμίσουμε τις θάλασσές μας με ελληνικές σημαίες και να προσελκύσουμε περισσότερα σκάφη της Ευρώπης και άλλων χωρών σε μας. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να τονωθούν τα νησιά μας».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο εκτελούνται σε όλη την επικράτεια 1.000 λιμενικά έργα ύψους ενός δισ. ευρώ.

Τι είπε για την ακτοπλοΐα

Για την ακτοπλοΐα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι στόχοι, μεταξύ άλλων, είναι η «μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της χρήσης LNG στα πλοία, και η αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου αξιολογώντας τη χρησιμότητα όλων των επιδοτούμενων γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας, οι οποίες εξυπηρετούνται με Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας και οι οποίες αφορούν μικρό κοινό».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα